Templates by BIG Theme

Best bookmaker bet365 register

The Best bookmaker bet365

Over ons

2 Comments | juli 10, 2012

Antilliaans-eten.nl is een receptensite voor alle geweldige gerechten die afkomstig zijn uit de Nederlandse Antillen. De Antilliaanse cuisine, of ook wel genoemd de ‘kuminda Krioyo’ is een mengeling van Spaans, Portugees, Nederlands, Afrikaans en Amerikaans die door de eeuwen tot stand is gekomen.

De Antilliaanse keuken is zeer veelzijdig en heeft vele gezichten. Het is jammer dat onze traditionele gerechten tegenwoordig overschaduwd worden door het goedkopere, Amerikaanse junkfood. Mijn hart huilt als ik op Curaçao de grote massa’s ingevlogen diepvrieskippen in de winkels tegenkom en steeds minder van onze ‘eigen’ ingrediënten, zoals kadushi, piska korá of karko zie.

Niet alleen gaat op die manier onze mooie eetcultuur naar de haaien, ook de bevolking van de Antillen wordt er niet gezonder op! ‘Wij, Antillianen’ zijn met een enorme inhaalrace tegen de V.S. bezig als het gaat om welvaartsziekten als hoge bloeddruk, obesitas en diabetes.

Helaas wordt dit alleen maar versterkt doordat er op internet maar weinig informatie te vinden is over de Kuminda Krioyo. Nu niet meer! Op deze site probeer ik een zo compleet mogelijke collectie Antilliaanse recepten te verzamelen, het liefst met achterliggend verhaal.

 

Heb je vragen, opmerkingen, toevoegingen of andere dingen die betrekking hebben op deze website, schroom niet om me een mailtje te sturen op  jurino(@)jurino(.)comeven de haakjes weghalen en laten zien dat je geen robot bent!

Over mij

Ik ben Jurino en ik ben…

 • Geboren in ’81
 • Afkomstig uit het prachtige Curaçao
 • Alweer 10 jaar woonachtig in Nederland
 • Getrouwd en vader van 3 kinderen
 • Gereformeerd Christen
 • Minimalist
 • Voorstander van gezond eten
 • Hopeloos ouderwets (ok – soms.)
 • gek op de traditionele Antilliaanse keuken
 • niet van plan om onze rijke cuisine te laten vervangen door MacD’s en KFC!


Mijn vrouw Linda is half Italiaans en half Nederlands. Ook zij heeft zich de Antilliaanse keuken eigen gemaakt. Het blijft grappig wanneer Antilliaanse vrienden aan deze ‘makamba’ komen vragen hoe ze nu precies Funchi koken zonder klontjes te krijgen. Om die reden zal Linda het ‘how to’ gedeelte van de site gaan verzorgen. Deze is nu nog in aanbouw, maar in de loop der tijd zal een collectie artikelen te vinden zijn over de technieken die nodig zijn om een gerecht perfect te kunnen koken. Funchi zonder klontjes bijvoorbeeld – of mooi gekleurde gebakken banaan.. informatie over verschillende rijstsoorten.. alles in stappen en met foto’s!

We hopen dat u, onze bezoeker, zult vinden wat u nodig heeft. Voel u vooral vrij om commentaren achter te laten op de receptenpagina’s. Wij willen graag horen of uw familie, vrienden, kennissen, etc.  onze recepten op prijs hebben gesteld!

 


 

 

 

 1. posted by Wilma on december 28, 2013

  Hallo Jurino,
  wat een leuke site!
  ben zelf 100% Nederlandse, maar met een stel Antilliaanse nichtjes en neefjes, die op Curacao en Bonaire wonen.
  Mijn oom was zeer gelukkig getrouwd met een Antilliaanse; een schat van een vrouw.
  Zelf ben ik 12 jaar getrouwd geweest met Giovanni Booi, ook geboren te Curacao
  Voor u en uw gezin wens ik een zeer gezegend 2014.
  Liefs Wilma Gorgel.

  • posted by Jurino on januari 2, 2014

   Hallo Wilma,

   Bedankt voor je leuke bericht! Leuk om te horen dat de smaak voor het eten toch altijd is blijven hangen ;)

Post A Reactie