Templates by BIG Theme

Best bookmaker bet365 register

The Best bookmaker bet365

Bakijou stoba (gestoofde, gezouten vis)

Door : | 0 Comments | On : juli 11, 2012 | Categorie : Hoofdgerechten, Vis

bakijou

Vroeger werd gezouten kabeljauw vooral door de armen gegeten. Verse vis was immers alleen voor de rijken. Het zouten zorgde ervoor dat de vis langer bewaard kon worden. Tegenwoordig is de ‘bakkeljauw’ een delicatesse en vaak duurder dan de verse variant! En niet zonder reden….

INGREDI√čNTEN:

  • 450 gram bakkeljauw (verkrijgbaar in elke toko)
  • 1 grote ui, in stukjes
  • 1 madame jeanette / scotch bonnet peper
  • 2 tomaten, in stukjes
  • 1 steel bleekselderij, in kleine stukjes
  • 2 tenen knoflook
  • een klein blikje tomatenpuree (70gr.)
  • een kopje water
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel peper

 

BEREIDING:

Zet de bakkeljauw een nacht van tevoren in ruim water. Ververs het water ‘s ochtends eenmaal.

Begin met het schoonmaken van de bakkeljauw. Verwijder alle vinnen, huid, graten, etc. (of koop kant-en-klare bakkeljauwfilet!)

Verwarm de olie in de pan op laag vuur.

Fruit de ui, de selderij en de knoflook voor enkele minuten.

Voeg de bakkeljauw (in stukjes) toe en laat op middelhoog vuur 5 minuten bakken.

Voeg de tomatenpuree, het water, de spaanse pepers en de tomaten toe.

Laat het geheel ongeveer 20 minuten pruttelen, totdat de vis helemaal uit elkaar is gevallen.

Serveer met peper naar smaak en eventueel wat vers gesneden peterselie voor de kleur.

Eet er rijst of funchi bij.

 

Post A Reactie