Basistaart (bolo di manteka of panlefi)

Door : | 0 Comments | On : juli 11, 2012 | Categorie : featured, Gebak, Nagerechten

bolomanteka

De Bolo di Manteka is de Antilliaanse versie van de Amerikaanse ‘pound cake’. Het recept is heel makkelijk te onthouden, omdat je van bijna alles een pond gebruikt. Het is dé basis voor bijna elke feesttaart!

 

INGREDIËNTEN:

  • 1 pond meel
  • 1 pond halvarine voor op brood
  • 1 pond suiker
  • een snufje zout
  • 7 eieren
  • een theelepel vanille essence of 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder

BEREIDING:

De Bolo di Manteka is geweldig voor wie geen keukenprinses is… ze kan namelijk bijna niet mislukken en je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan! Zeef de meel met de suiker, het bakpoeder en het zout in een grote kom. Voeg hier de halvarine, de eieren en de vanille aan toe. Roer goed met een houten lepel, totdat je een gladde massa hebt. In het begin lijkt het deeg te zwaar, maar al gauw zal de halvarine de andere ingrediënten opnemen.

Stort het deeg in een grote, beboterde bakvorm en bak de taart ongeveer 60 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden. Als een satéprikker schoon uit de taart komt, is ze klaar – anders nog eventjes laten staan.

Als de taart is afgekoeld, kan ze worden gevuld en omgetoverd worden tot bijvoorbeeld een heerlijke Bolo di Cashupete.

Tip: Het gebruik van halvarine lijkt vreemd, maar toch geeft het een geweldig resultaat.
De taart blijft namelijk lichter dan wanneer men boter gebruikt, omdat halvarine slechts 40% vet bevat. Het deeg zal niet gaan schiften, omdat de sojalecitine in de halvarine het water prima vasthoudt!

 

Plaats een reactie