Templates by BIG Theme

Best bookmaker bet365 register

The Best bookmaker bet365

Basistaart (bolo di manteka of panlefi)

Door : | 0 Comments | On : juli 11, 2012 | Categorie : featured

bolomanteka

De Bolo di Manteka is de Antilliaanse versie van de Amerikaanse ‘pound cake’. Het recept is heel makkelijk te onthouden, omdat je van bijna alles een pond gebruikt. Het is dé basis voor bijna elke feesttaart!

Ingrediënten

  • 500 gram bloem
  • 450 gram suiker
  • 500 gram halvarine (voor op brood)
  • 8 eieren
  • een snufje zout
  • een zakje / eetlepel bakpoeder
  • een zakje vanillesuiker of 1 theelepel vanille essence

bereiding

Step 1

Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een groot bakblik (26-28cm doorsnede) in met boter.

Step 2

Zeef de bloem in een kom. Voeg hier de bakpoeder en het zout aan toe en meng door elkaar.

Step 3

Roer in een andere kom de eieren met de suiker tot een luchtig geheel. Het mengsel begint geel, maar wordt na een aantal minuten kloppen lichter van kleur.

Step 4

Voeg de halvarine en de vanillesuiker/vanille-essence toe aan het eiermengsel. Het gebruik van halvarine lijkt vreemd, maar het resultaat wordt hiermee veel luchtiger dan bij het gebruik van roomboter.

Step 5

Voeg nu de bloem aan het eiermengsel toe en roer het geheel goed door, totdat een homogeen beslag ontstaat.

Step 6

Stort het beslag in de bakvorm en bak de taart in ongeveer 50-60 minuten gaar. De taart is klaar, wanneer je er een satéprikker in kan steken en deze komt er schoon uit.

Step 7

Laat de taart 10 minuten in het bakblik afkoelen voordat je hem eruit haalt. Wanneer je de taart wilt versieren/vullen, moet de taart helemaal afkoelen.

Post A Reactie

*** WEGENS GROTE BELANGSTELLING IS BESTELLEN VOOR 2014 HELAAS NIET MEER MOGELIJK. EERSTVOLGENDE MOGELIJKHEID JANUARI 2015 ***