Carne mechada - Antilliaans draadjesvlees recept

Carne mechada – Het lekkerste draadjesvlees

door Linda Terrizzi

Carne mechada is nog zo’n juweeltje dat we van onze Zuiderburen hebben overgenomen. De Venezolanen maken dit gerecht al eeuwenlang en ook op de Antillen is het inmiddels méér dan ingeburgerd.

Bij elke truk’i pan kun je inmiddels een heerlijk broodje carne mechada kopen. Ook geserveerd met rijst of funchi is het een heerlijke maaltijd.



Ga je zelf broodjes met carne mechada maken? Gebruik dan (natuurlijk!) ons recept voor traditionele Antilliaanse broodjes, genaamd Pan Será of kies (zoals op de foto) voor de Venezolaanse arepa.

Dit recept is genoeg voor een hoofdgerecht voor 4 personen, of voor 6 gevulde broodjes.

Ingrediënten:

  • 500 gr rundvlees (riblappen, sucadelappen of ander stoofvlees)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1/2 madame Jeanette peper
  • 1 paprika, in stukjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel Worcestershire sauce
  • zout naar smaak
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1 klein blikje tomatenpuree (70gr.)
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereiding carne mechada:

Plaats het vlees in een pan en vul aan met water totdat het vlees onder staat. Voeg nu ook een theelepel zout toe. Kook het vlees vervolgens 2 uur, totdat het helemaal gaar is.

Laat het geheel afkoelen en haal het vlees uit het water. Zet het water daarna apart.



Neem vervolgens het vlees en haal het met twee vorken uit elkaar. Je hebt nu een grote hoeveelheid losse ‘draadjes’ vlees.

Nu gaan we het vlees op smaak brengen. Verhit hiervoor als eerste de olijfolie in een steelpan op matig vuur. Doe er daarna de ui, de paprika, de madame Jeanette peper en de knoflookbij en fruit alles op laag vuur, totdat de ui glazig ziet. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

Voeg daarna het vlees toe aan de groenten. Voeg nu ook wat extra zout, de zwarte peper en de komijn toe. Bak het geheel daarna nogmaals zo’n 5 minuten.

Voeg vervolgens een beetje van het kookwater van het vlees toe. Voeg tenslotte ook de tomatenpuree en de Worcestershire Sauce toe. Kook de carne mechada nu onder voortdurend roeren in 15 minuten gaar.



Serveer de carne mechada bij rijst of funchi, of op een broodje. Eet smakelijk!

Recept uit ons kookboek

Je vindt het recept voor deze heerlijke carne mechada natuurlijk ook in ons nieuwe kookboek ‘de complete Antilliaanse keuken’.

In het boek vind je echt álle recepten uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao. We hebben er zeven jaar over gedaan om deze 300(!) recepten te verzamelen. Het boek is dan ook een complete weergave geworden van onze keuken. Natuurlijk compleet met mooie kleurenfoto’s en een frisse lay-out.

Wil je meer informatie over het boek? Klik dan op de afbeelding hieronder.

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.




Informatie:
recipe image
Recept
Antilliaanse carne mechada - het lekkerste draadjesvlees
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 2001 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)