Antilliaanse pandushi di piña colada pinja colada broodjes recept

Pandushi di piña colada

door Linda Terrizzi

Moet je denken… zoete broodjes, ananas, kokos en roomkaas. Klinkt goed, nietwaar? Maak kennis met onze ‘pandushi di piña colada’. Het combineert de lekkere zoete, Antilliaanse broodjes met de smaken uit de klassieke cocktail.

Dit is misschien wel de meest uitgewerkte vorm van alle ‘pandushi’s’. En we hebben er nogal wat op onze site! Bekijk ze allemaal via deze link.



Deze versie met stukjes ananas en geraspte kokos als vulling is natuurlijk het allerlekkerste met een flinke dosis van je zelfgemaakte roomkaas frosting.

voor het deeg:

  • 300 gr tarwebloem
  • 50 gr suiker
  • 50 gr roomboter
  • 1 ei
  • 75 ml kokosmelk
  • 7 gr (1 zakje) gedroogde gist
  • 1 mespunt zout

voor de Piña colada vulling:

  • 50 gr roomboter, gesmolten
  • 100 gr suiker
  • 100 gr ananasstukjes uit blik
  • 80 gr geraspte kokos
  • enkele druppels rum essence

voor de Roomkaas frosting:

  • 50 gr roomkaas
  • 50 gr roomboter, op kamertemp.
  • 75 gr poedersuiker
  • enkele druppels kokos essence

Je maakt van dit recept 8-10 pandushi’s.

Bereiding pandushi di piña colada:

Vet een bakblik van 24cm in met boter en bekleed hem daarna met bakpapier.

Om het deeg te maken, meng je alle ingrediënten samen en kneed je het
gedurende 15 min. Laat het deeg daarna een uur op een warme plaats
rijzen, totdat het in volume is verdubbeld.



Maak nu de vulling: snijd de ananasstukjes fijn en laat ze vervolgens héél
goed uitlekken. Meng ze daarna met de andere ingrediënten.

Bestuif nu je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een rechthoek van ongeveer 40x30cm. Verspreid de vulling vervolgens over het deeg, maar laat de randen van het deeg vrij. Rol het deeg nu zo strak mogelijk op.

Antilliaanse pandushi di piña colada pinja colada broodjes recept

Bestrijk de randen eventueel met ‘n beetje eiwit om ze goed dicht te plakken. Snijd de rol daarna in 8 of 10 gelijke stukken en plaats deze op hun kant in het bakblik. Laat de broodjes tenslotte nogmaals 45 minuten op een warme plek rijzen.

Verwarm nu de oven voor op 200 graden. Bak de broodjes daarna in zo’n 20 minuten goudkleurig en gaar. Meng daarna alle ingrediënten voor de frosting.



Haal de pandushi di piña colada vervolgens uit de oven en lepel wat van de frosting over de hete broodjes. Eet smakelijk!

Antilliaanse pandushi di piña colada pinja colada broodjes recept

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
recipe image
Recept
Pandushi di piña colada / Recept voor Antilliaanse piña colada broodjes
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Based on 994 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)