Deze Caribische zuurkool lijkt veel op het recept voor Surinaamse zuurkool. Het is heerlijk gekruid en aangemaakt met gehakt.
Zuurkool is natuurlijk bij uitstek een Noord-Europees ingrediënt. Wanneer je witte kool lang goed wilt houden om er in de winter nog van te genieten is het laten ‘verzuren’ een geweldige optie.
Niet alleen houd je de kool zo langer goed, maar je voegt er door het fermenteren ook nog eens smaak en vitaminen aan toe. Het klinkt bijna te goed om waar te zijn, nietwaar?
Door witte kool héél fijn te snijden en te bestrooien met flink veel zout, laat het binnen enkele uren vocht los. Na een halve dag worden de reepjes kool slap en staan ze als het ware ‘onder water’. Soms wordt er -naast zout- ook nog wat wei (het overblijfsel van melk, wanneer er kaas van gemaakt is) toegevoegd. Hiermee help je de melkzuurbacteriën een handje om zich te ontwikkelen.
Door deze bacteriën krijgt de kool naar verloop van tijd zijn zure smaak en zal de zoutigheid na enkele weken totaal verdwenen zijn. De zure kool, of zuurkool, kun je op deze manier (in een afgesloten vat) maanden bewaren.
Nu kun je die zuurkool natuurlijk ‘op z’n Hollands’ stampen met aardappelen, maar veel lekkerder is het om de zuurkool te maken met deze Caribische smaak. Zo krijgt het een prachtige, feloranje kleur en héél, héél veel smaak. Bonus: het gerecht bevat nagenoeg géén koolhydraten!
Ingrediënten
Je maakt de Caribische zuurkool met ‘naturel’ zuurkool. Dit is de perfecte basis om er zelf nog allerlei specerijen en andere smaken aan toe te voegen. Daarnaast gebruiken we in dit recept gehakt, tomatenpuree en een flinke hoeveelheid specerijen. Natuurlijk mag ook een lepel pika niet ontbreken, voor wie zijn eten het liefst wat pittiger heeft.
Recept voor Caribische zuurkool
Je vindt het recept voor deze heerlijke Caribische zuurkool in ons nieuwe kookboek ‘de complete Antilliaanse keuken’. Het is trouwens één van de gerechten die een paginagrote foto heeft gekregen, omdat het er zo lekker uitziet!
In het boek vind je echt álle recepten uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao. We hebben er zeven jaar over gedaan om deze 300(!) recepten te verzamelen. Het boek is dan ook een complete weergave geworden van onze keuken. Natuurlijk compleet met mooie kleurenfoto’s en een frisse lay-out.
Wil je meer informatie over het boek? Klik dan op de afbeelding hieronder.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.
![recipe image](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/uploads/2019/03/zuurkoolsnippet.jpg)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![gray](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/gray.png)