Deze bolo di bakoba is simpel, maar echt ontzettend lekker! De combinatie van karamel en banaan is een hele klassieke. Het is ook niet voor niets dat het in bijna elk land geliefd is.
De Engelsen en Amerikanen maken veel werk van hun ‘banoffee pie’, wij houden het graag wat simpeler. De bolo di bakoba is zó klaar en zelfs de karamelsaus is fool-proof! Het leukste van deze taart (vind ik) is dat hij na het bakken geen decoratie meer nodig heeft.
Omdat de taart ondersteboven wordt gebakken, liggen er na het omkeren prachtige schijfjes banaan bovenop. Dat ziet er meteen uit om in te bijten!
Gek op bananen
Sommigen van jullie weten al dat Linda en ik al meer dan 13 jaar getrouwd zijn. Héél lang geleden (dit moet rond 2003 geweest zijn) bakte ik voor haar deze taart. Een jonge jongen die kon bakken… die zag ze niet aankomen! Uiteindelijk heb ik volgens mij driekwart van de taart gegeten, maar hey… ik was nog in de groei ;)
Vanaf die dag was het voor haar duidelijk dat ik bijna net zo gek op bananen was als op haar. Niet iedereen is er zo’n fan van: Linda eet bananen wanneer de schil nog flink groen is (en ze dus nog helemaal niet naar banaan smaken…)
Ik zelf ga voor de échte bananensmaak en wacht dus met eten totdat er al zwarte stippeltjes op de schil te vinden zijn. Ook voor het maken van deze taart is het ’t lekkerst wanneer je bananen gebruikt die al wat rijper (maar nog niet helemaal zacht!) zijn. Met stippeltjes dus.
Het recept voor bolo di bakoba
Je vindt het recept voor de bolo di bakoba op pagina 105 van het kookboek ‘Nos Kushina Krioyo‘.
Probeer ook eens
Ben j net zo gek op bananen als ik? Probeer dan ook eens dit dessert van bananen in zoete portsaus! (banana na binja)
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.
![recipe image](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/uploads/2018/02/bakoba_snippet.jpg)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![gray](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/gray.png)