De bolo di funchi is weer een andere manier om maïsmeel te gebruiken. Meestal koken we funchi en eten we het als bijgerecht, maar het is ook prima geschikt voor een lekkere cake.
Deze luchtige cake wordt gemaakt met een mengsel van tarwe- en maïsmeel. Hij is niet overdreven zoet. Door de sinaasappel krijgt hij ’n beetje extra smaak – net genoeg om er een heerlijk ontbijtgerechtje van te maken.
Voor door recept gebruiken we maïsmeel van het merk Harina P.A.N. – dit maïsmeel is al voorgestoomd en is dus geschikt voor het maken van een stevig deeg en beslag.
Ingrediënten:
- 100 gr tarwebloem
- 3 eieren
- 100 ml zonnebloemolie
- 300 ml melk
- 50 gr roomboter
- 1 zakje (16 gr) bakpoeder
- 300 gr maïsmeel
- 250 gr suiker
- het sap en de geraspte schil van 1 sinaasappel
- een mespunt zout
- poedersuiker, om te versieren
Bereiding bolo di funchi:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Meng het maïsmeel met de tarwebloem, het zout en het bakpoeder.
Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is en meng het met de olie.
Klop daarna de suiker door het oliemengsel.
Voeg nu ook de melk toe. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en klop het geheel luchtig.
Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap uit.
Voeg dit toe aan het mengsel en klop nogmaals goed.
Voeg als laatste het bloemmengsel toe en roer het geheel door elkaar totdat je een homogeen beslag krijgt.
Vet een bakblik (22-24cm) in met boter en bestuif het met ’n beetje bloem.
Stort het beslag in het bakblik en bak de bolo di funchi in ongeveer 45-50 minuten gaar, of totdat een satéprikker schoon uit de cake komt.
Bestrooi de cake met poedersuiker en snijd hem in plakjes.
Eet smakelijk!
Tip: Een laagje chocoladeganache gaat ook perfect samen met deze cake. Om die te maken meng je 75 gr pure chocolade met 50 ml slagroom op laag vuur. Wanneer beide ingrediënten nét gesmolten zijn, giet je het mengsel voorzichtig over de cake.
Probeer ook eens
Meer experimenteren met zoete maïsmeel gerechten? Probeer dan onze glutenvrije besitos de coco (kokosmakroontjes) eens!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.
![recipe image](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/uploads/2018/02/bolofunchiwebsite1.jpg)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)