bolo di funchi polenta cake antilliaans recept eten jurino

Bolo di funchi – cake van maïsmeel / polenta

door Linda Terrizzi

De  bolo di funchi is weer een andere manier om maïsmeel te gebruiken. Meestal koken we funchi en eten we het als bijgerecht, maar het is ook prima geschikt voor een lekkere cake.

Deze luchtige cake wordt gemaakt met een mengsel van tarwe- en maïsmeel. Hij is niet overdreven zoet. Door de sinaasappel krijgt hij ’n beetje  extra smaak – net genoeg om er een heerlijk ontbijtgerechtje van te maken.



Voor door recept gebruiken we maïsmeel van het merk Harina P.A.N. – dit maïsmeel is al voorgestoomd en is dus geschikt voor het maken van een stevig deeg en beslag.

Ingrediënten:

  • 100 gr tarwebloem
  • 3 eieren
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 300 ml melk
  • 50 gr roomboter
  • 1 zakje (16 gr) bakpoeder
  • 300 gr maïsmeel
  • 250 gr suiker
  • het sap en de geraspte schil van 1 sinaasappel
  • een mespunt zout
  • poedersuiker, om te versieren

bolo di funchi polenta cake antilliaans recept eten jurino

Bereiding bolo di funchi:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Meng het maïsmeel met de tarwebloem, het zout en het bakpoeder.



Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is en meng het met de olie.

Klop daarna de suiker door het oliemengsel.

Voeg nu ook de melk toe. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe en klop het geheel luchtig.

Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap uit.



Voeg dit toe aan het mengsel en klop nogmaals goed.

Voeg als laatste het bloemmengsel toe en roer het geheel door elkaar totdat je een homogeen beslag krijgt.

Vet een bakblik (22-24cm) in met boter en bestuif het met ’n beetje bloem.

Stort het beslag in het bakblik en bak de bolo di funchi in ongeveer 45-50 minuten gaar, of totdat een satéprikker schoon uit de cake komt.

Bestrooi de cake met poedersuiker en snijd hem in plakjes.

Eet smakelijk!



bolo di funchi polentacake polenta cake cornbread corn bread

Tip: Een laagje chocoladeganache gaat ook perfect samen met deze cake. Om die te maken meng je 75 gr pure chocolade met 50 ml slagroom op laag vuur. Wanneer beide ingrediënten nét gesmolten zijn, giet je het mengsel voorzichtig over de cake.


Probeer ook eens

Meer experimenteren met zoete maïsmeel gerechten? Probeer dan onze glutenvrije besitos de coco (kokosmakroontjes) eens!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
recipe image
Recept
Bolo di funchi - cake van maïsmeel / polenta
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 1317 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)