Heb je vandaag rijst over? Niet weggooien! Morgen maak je er deze heerlijke ‘arepa di arros’ (Antilliaanse rijstpannenkoeken) van. Het is een voedzaam ontbijtje, en wel zo’n goede manier om de restjes op te maken.
Van dit recept maak je zo’n 10-15 pannenkoekjes.
INGREDIËNTEN:
- 2 kopjes gekookte rijst
- 4 eieren
- een dopje vanille essence
- 1 theelepel bakpoeder
- een snufje zout
- 2 eetlepels olie
- 50 gr suiker
- 100 ml melk
- 100 gr bloem
- olie of boter om in te bakken
BEREIDING AREPA DI ARROS:
Doe als eerste alle ingrediënten in een blender of keukenmachine.
Maal daarna de ingrediënten totdat een dik beslag ontstaat.
Verhit nu de olie of boter in een koekenpan.
Bak vervolgens telkens twee eetlepels van het beslag tot kleine pannenkoekjes.
Dit kun je het beste doen door het beslag in de pan te gieten en vervolgens te wachten tot er grote bellen ontstaan.
Wanneer de bellen ontstaan, keer je de pannenkoek om en bak je de andere kant (ook) goudbruin.
Serveer de arepa di arros tenslotte met suiker, stroop of een klontje boter.
Eet smakelijk!
Tip: Overgebleven rijst kun je het beste buiten de koelkast bewaren. Door lage temperaturen wordt de rijst namelijk hard. Is de rijst toch koud bij het maken van de pannenkoeken, zet het dan eerst 30 seconden in de magnetron voordat je met het recept verder gaat.
Probeer ook eens
Ben je gek op pannenkoeken? Probeer dan ook eens onze traditionele pompoenpannenkoeken (arepa di pampuna)!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Heb je één van de recepten gemaakt? Stuur ons dan een foto via Facebook, óf tag je Instagram-foto met #antilliaanseten – vinden we hartstikke leuk!
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.





