Bacalaitos zijn een heerlijke, Caribische snack met gezouten vis. Deze kleine flensjes vinden hun oorsprong in Puerto Rico, maar ook op de Antillen zijn ze al heel lang bekend.
Je kunt de bacalaitos zó eten, of ze naast een gerecht serveren. Dit recept is goed voor ongeveer 20-25 stuks.
Ingrediënten:
- 500gr. bakkeljauw
- 100gr. bloem
- 1/2 theelepel bakpoeder
- een snufje zout
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 takjes koriander, fijngesneden
- 100ml. water
- 1/2 theelepel zwarte peper
- olie om in te bakken
Bereiding:
Laat de bakkeljauw minstens 6 uur (maar liever ’s nachts) weken in koud water. Gooi het water weg.
Kook de vis enkele minuten in nieuw water. Gooi ook dit water weg.
Neem een kom en meng daarin de bloem, het bakpoeder, het zout, de knoflook, de koriander en de peper. Voeg het water toe en meng alles goed door elkaar.
Maak kleine stukjes van de bakkeljauw en zorg ervoor dat alle graatjes eruit zijn. Voeg de stukjes vis ook toe aan het mengsel.
Verhit een laagje olie in een koekenpan. Neem telkens een eetlepel van het mengsel en bak deze ongeveer 5 minuten aan elke kant, totdat de bacalaitos goudkleurig zijn.
Laat de bacalaitos uitlekken op keukenpapier. Eet smakelijk!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.