De bolo di coco is een traditionele, Antilliaanse taart. In het midden van de zomer zijn er weinig dingen zo lekker als een goede kokostaart.
De taart wordt laagje voor laagje opgebouwd uit cake met geklopte roomkaasvulling en vervolgens afgemaakt met vers geraspte kokos. Het is een mooie, luchtige taart die zo zacht is als een wolk.
Meer recepten met kokos
Houd je -net als ik- écht van kokos? Probeer dan ook eens:
- kokosmakronen (mankaron)
- kokos-taartjes (tèrt)
- kokos cake (mankaron II)
- glutenvrije kokosmakronen (besitos)
Bolo di coco met verse kokos
We krijgen heel vaak de vraag of de taart ook kan worden afgemaakt met gedroogde, geraspte kokos die je in de winkel koopt. Hoewel we zelf ook graag de makkelijke weg kiezen, is het antwoord in dit geval helaas “nee!”
De taart heeft écht een laagje kokosvlokken nodig, omdat het eindresultaat anders erg droog wordt. Wil je nou tóch liever niet zelf gaan raspen? (het is immers best een werkje…) dan kun je de kokosvlokken ook online kopen.
Ingrediënten
Zoals gezegd maak je de bolo di coco dus met een laag versgeraspte kokos. Daarnaast wordt de taart gevuld en afgesmeerd met een lekkere laag (zelfgemaakte!) frosting op basis van roomkaas en kokosmelk. Zo proef je de kokos echt in alles terug.
Recept bolo di coco
Je vindt het recept voor deze heerlijke Antilliaanse taart natuurlijk in ons nieuwe kookboek ‘de complete Antilliaanse keuken’.
In het boek vind je echt álle recepten uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao. We hebben er zeven jaar over gedaan om deze 300(!) recepten te verzamelen. Het boek is dan ook een complete weergave geworden van onze keuken. Natuurlijk compleet met mooie kleurenfoto’s en een frisse lay-out.
Wil je meer informatie over het boek? Klik dan op de afbeelding hieronder.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.





