bolo di coco antilliaanse kokostaart recept

bolo di coco – traditionele Kokostaart

door Linda Terrizzi

De bolo di coco is een traditionele, Antilliaanse taart. In het midden van de zomer zijn er weinig dingen zo lekker als een goede kokostaart. 

De taart wordt laagje voor laagje opgebouwd uit cake met geklopte roomkaasvulling en vervolgens afgemaakt met vers geraspte kokos. Het is een mooie, luchtige taart die zo zacht is als een wolk.



Meer recepten met kokos

Houd je -net als ik- écht van kokos? Probeer dan ook eens:

Bolo di coco met verse kokos

We krijgen heel vaak de vraag of de taart ook kan worden afgemaakt met gedroogde, geraspte kokos die je in de winkel koopt. Hoewel we zelf ook graag de makkelijke weg kiezen, is het antwoord in dit geval helaas “nee!”

De taart heeft écht een laagje  kokosvlokken nodig, omdat het eindresultaat anders erg droog wordt. Wil je nou tóch liever niet zelf gaan raspen? (het is immers best een werkje…) dan kun je de kokosvlokken ook online kopen.


Ingrediënten

Zoals gezegd maak je de bolo di coco dus met een laag versgeraspte kokos. Daarnaast wordt de taart gevuld en afgesmeerd met een lekkere laag (zelfgemaakte!) frosting op basis van roomkaas en kokosmelk. Zo proef je de kokos echt in alles terug.

Recept bolo di coco

Je vindt het recept voor deze heerlijke Antilliaanse taart natuurlijk in ons nieuwe kookboek ‘de complete Antilliaanse keuken’.

In het boek vind je echt álle recepten uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao. We hebben er zeven jaar over gedaan om deze 300(!) recepten te verzamelen. Het boek is dan ook een complete weergave geworden van onze keuken. Natuurlijk compleet met mooie kleurenfoto’s en een frisse lay-out. 

Wil je meer informatie over het boek? Klik dan op de afbeelding hieronder.

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.



Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
recipe image
Recept
Bolo di coco - Antilliaanse kokostaart
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Based on 1019 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)