Brigadeiros zijn heerlijke, Braziliaanse chocoladetruffels. Je maakt ze met maar 4 ingrediënten en ze zijn absoluut “fool proof”. Een heerlijk simpel recept, maar met een bijzonder lekker resultaat!
De Braziliaanse brigadeiros zijn na het rollen lekker zacht. Je kunt met de smaak trouwens eindeloos variëren. Doe bijvorbeeld eens noten door het brigadeiro mengsel. Of sprinkles, of stukjes gedroogd fruit. The sky is the limit!
Brigadeiros: Braziliaans of Antilliaans?
Even ter verduidelijking: Ik ben er van op de hoogte dat Brazilië niet één van de Antilliaanse eilanden is ;) – Maar de smaak van het Braziliaanse lekkers komt héél dicht in de buurt van onze ‘kos dushi’. En de brigadeiros zijn dus een absolute aanwinst aan ons repertoire.
Maak deze kleine lekkernijen voor feestjes, traktaties… of gewoon zó, bij de koffie!
Van dit recept maak je zo’n 15-20 brigadeiros
Igrediënten:
- 1 blikje (397 ml) gezoete, gecondenseerde melk
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 20 gr roomboter
- hagelslag, vlokken of sprinkles om te versieren
Zó maak je Brigadeiros:
Laat de roomboter in een steelpannetje smelten. Let op: de boter mag NIET bruin kleuren! Voeg nu de inhoud van het blikje gecondenseerde melk toe en roer het geheel goed door elkaar.
Voeg tenslotte het cacaopoeder toe en roer totdat er geen klontjes meer in het mengsel zitten. Laat het mengsel ongeveer 10 minuten zachtjes inkoken.
Je merkt nu dat het mengsel een stuk dikker is dan daarvoor.
Giet het mengsel in een schaal en laat het daar vervolgens in afkoelen. Wanneer de inhoud van de schaal op kamertemperatuur is gekomen, kun je balletjes – of brigadeiros – draaien van het mengsel.
- Tip: strijk een klein beetje olie aan je handen om het rollen makkelijker te laten gaan.
- Tip: Is het mengsel nog té zacht om balletjes van te maken? Zet het dan even in de koelkast.
Rol de brigadeiros tenslotte door de hagelslag en laat ze in de koelkast verder opstijven.
Varieer bij de laatste stap eens met vlokken, sprinkles, chocoladebolletjes of andere kleine snoepjes in plaats van de hagelslag. Eet smakelijk!
Probeer ook eens
In plaats van het traditionele mengsel van cacao en gecondenseerde melk, kun je voor deze brigadeiros ook eens een restje vulling van de bolo di cashupete gebruiken. Wanneer je deze van tevoren eerst koelt, kun je er ook prima balletjes van maken en die door de hagelslag rollen!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.
![recipe image](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/uploads/2018/02/brigadeiros_snippet.jpg)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![gray](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/gray.png)