buskuchi dominicano galletas martin koekjes dominicaanse republiek recept

Dominicaanse koekjes

door Linda Terrizzi

‘Buskuchi Dominicano’ brengen KLEUR op je bord! De naam verraadt het al: Deze koekjes komen oorspronkelijk uit de Dominicaanse Republiek. Daar heten ze ‘galletas Martín’ en worden ze van oudsher gemaakt door een plaatselijke fabriek. Waarschijnlijk is dit recept ooit neergeschreven door Dominicaanse expats die heimwee hadden naar hun eigen eiland.

Hoe dan ook, deze kleine koekjes met een vleugje specerijen en een flinke laag merengue-icing (“Suspirito” volgens de Dominicanen) zijn een perfect tussendoortje voor mensen met niet al teveel honger. Áls je het tenminste bij één koekje KUNT houden!



Ingrediënten:

Voor het deeg

  • 50 gr roomboter, op kamertemperatuur
  • 76 gr poedersuiker
  • 30 gr bruine suiker
  • een dopje vanille essence
  • 1 eetlepel melk
  • 1 ei
  • 200 gr bloem
  • 1/4 zakje (4 gr) bakpoeder
  • 2 eetlepels maïzena
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel
  • een snufje zout

Voor de icing

Bereiding buskuchi Dominicano:

Meng 2/3 van de bloem met de maïzena, het bakpoeder, de bruine suiker, het zout, de kaneel en de gember. Zet dit vervolgens apart. Houd de rest van het meel nu achter de hand voor wanneer het deeg niet stevig genoeg is.

Klop daarna de boter met de poedersuiker tot een romige massa. Voeg hier dan het ei, de melk en de vanille essence aan toe.

Meng dit vervolgens met de bloem tot een stevig deeg. Voeg nu eventueel iets meer bloem toe als het deeg te plakkerig is. Verpak het deeg tenslotte in plastic folie en zet het 30 minuten in de koelkast.

Verwarm daarna de oven voor op 175 graden. Rol het deeg nu uit en steek met een ronde vorm koekjes van zo’n 3cm uit. Plaats de koekjes vervolgens op een met bakpapier beklede plaat en bak ze 8-12 minuten totdat ze licht gekleurd zijn. Laat ze tenslotte compleet afkoelen.



Voor het maken van de icing sla je de eiwitten stijf en meng je hier vervolgens de suiker door. Voeg daarna eventueel enkele druppels kleurstof toe voor een leuk kleurtje.

Doe de icing vervolgens in een spuitzak en spuit kleine roosjes op de koekjes. Laat de icing tenslotte enkele uren (of beter: een hele nacht) drogen totdat het helemaal droog is.

Eet smakelijk! Je kunt de koekjes in een afgesloten doos maximaal een week bewaren.


Probeer ook eens:

Ben je gek op koekjes? Probeer dan ook eens deze kleine cashewnoten koekjes!




Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
recipe image
Recept
Buskuchi Dominicano - Koekjes uit de Dominicaanse republiek
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 2291 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)