Cannoli Antiyano zijn kleine gebakjes met cashewvulling. Je snapt ‘m al: dit is géén traditioneel recept, maar eentje die we zelf verzonnen hebben.
Zoals de meesten van jullie al zullen weten, ben ik getrouwd met een half Italiaanse. Op één van onze vakanties leerde zij me de heerlijke ‘Cannoli Siciliani’ kennen: een gefrituurd koekje met daarin een heerlijke crème op basis van ricotta.
Deze gebakjes zijn sindsdien mijn favoriete traktatie geweest en zijn dan ook elk jaar het eerste waar ik in Italië mijn geld aan uitgeef. (Ja, zelfs vóór het kopen van een stuk pizza of een ijsje!)
Fusion cooking
Deze fusion-versie van de klassieke cannoli maakt gebruik van de authentiek Antilliaanse cashew-crème, zoals wij die graag op onze ‘Bolo di Cashupete’ smeren. Het resultaat is echt ‘the best of both worlds’… een hapje dat minder zwaar is dan een heel stuk taart, en een heerlijke manier om onze cashew-crème nóg beter tot zijn recht te laten komen!
Ingrediënten
De cannoli en de vulling worden apart gemaakt. Voor de koekjes gebruik je onder andere tarwebloem, suiker en witte wijn. Na het maken van het deeg worden de koekjes opgerold en in de hete olie gebakken.
De vulling maken we op z’n Antilliaans: met cashewnoten! Daarnaast gaat er in de vulling een gedeelte gecondenseerde melk en rum. Yum!
Recept van cannoli Antiyano
Het recept van cannoli Antiyano is te vinden in het kookboek ‘Nos Kushina Moderno‘. In dat boek vind je nog 164 pagina’s met heerlijke, Caribische en fusion recepten. Van snacks tot ijsjes en van hoofdgerechten tot taart… voor ieder wat wils dus!
Door op onderstaande foto te klikken, kun je alvast een video bekijken waarin we langs ELKE pagina van het boek bladeren:
Probeer ook eens
Ben je gek op gebak met cashewnoten? Probeer dan ook eens deze lekkere cashew koekjes!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.
![recipe image](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/uploads/2018/03/cannoli_snippet-Copy.jpg)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)