Deze Caribbean coconut cheesecake is écht hemels. Het combineert de lekkere Caribische kokossmaak met wolken van slagroom en een heerlijke, krokante bodem.
Voor wie geen genoeg kan krijgen van kokosnoot is het een ware traktatie.
INGREDIËNTEN:
Voor de bodem
- 100 gr mariakaakjes, verkruimeld
- 50 gr suiker
- 50 gr geraspte kokos
- 150 gr roomboter, gesmolten
Voor de vulling
- 600 gr roomkaas (b.v. Monchou of Philadelphia)
- 100 gr suiker
- 1 theelepel maïzena
- een snufje zout
- een dopje vanille essence
- een dopje kokos essence
- 4 eieren, geklutst
- 100 ml kokosmelk
Voor de kokosroom
- 250 ml ongeklopte slagroom
- 50 gr poedersuiker
- 2 eetlepels kokosmelk
- 1/2 dopje kokos essence
- 50 gr geroosterde kokos, ter versiering
BEREIDING CARIBBEAN COCONUT CHEESECAKE:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Bekleed nu een bakvorm (24-26 cm doorsnede) met bakpapier.
Meng daarna de verkruimelde kaakjes met de suiker en geraspte kokos.
Voeg hier vervolgens de gesmolten boter aan toe en meng het geheel goed door elkaar.
Verdeel dit mengsel daarna over de bodem van het bakblik. Druk het vervolgens goed aan met de achterkant van een lepel, zodat je een stevige bodem krijgt.
Bak deze bodem nu zo’n 10 minuten op 170 graden. Laat hem vervolgens afkoelen terwijl je de vulling maakt.
Bereiding van de vulling
Kook vervolgens een liter water en giet dit in een grote schaal of braadslede (waar de bakvorm in past)
Meng daarna de roomkaas, de suiker, de maïzena, het zout, de vanille essence en de kokos essence goed door elkaar.
Voeg hier nu de eieren één voor één aan toe en roer nogmaals goed door. Voeg als laatste de kokosmelk toe.
Giet de vulling vervolgens op de taartbodem en dek het bakblik af met aluminiumfolie.
Het bakken van de taart
Plaats het bakblik daarna in de grotere schaal met water. Het water moet tot ongeveer 2/3 van het bakblik komen.
Plaats dit nu in de oven. Bak de taart in ongeveer een uur (op 170 graden), of totdat het midden is gestold.
Laat de taart daarna IN HET BAKBLIK afkoelen. Wanneer hij helemaal is afgekoeld, kun je hem uit het blik verwijderen.
Laat de taart nu minstens 3 uur in de koelkast opstijven.
Meng vervolgens de slagroom, de poedersuiker en de kokos essence. Klop het geheel totdat de slagroom stijf is.
Roer er nu heel voorzichtig de kokosmelk door.
Snijd de taart in daarna punten en spuit op elke punt wat van de room.
Bestrooi de taartpunten van de coconut cheesecake tenslotte met de geroosterde kokos. (De geraspte kokos kan in 5 minuten worden geroosterd in een droge pan)
Eet smakelijk!
Probeer ook eens
Ben je gek op bakken? Probeer dan ook eens deze traditionele pindakoekjes (lèter di pinda)!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.





