De Caribische krab soufflé is een mooi gerechtje voor de geoefende kok.
Deze lekkere soufflé kan worden gemaakt van krab, kreeft of – voor wie het gerecht extra economisch wil maken – van stukjes surimi.
Een soufflé is heus niet zo moeilijk te maken als iedereen het doet lijken. Alleen één tip die je ter harte moet nemen: open de deur van de oven niet eerder dan wanneer de tijd is verstreken!
Dit recept is voor 6-8 soufflé’s
INGREDIËNTEN:
- 30 gr geraspte kokos
- 60 gr ongezouten boter
- 30 gr selderieblad, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1/2 theelepel kerriepoeder
- 1/2 theelepel gedroogde tijm
- versgemalen zwarte peper naar smaak
- 1/2 theelepel gemalen chilipepers
- 1/2 theelepel zout
- 3 eetlepels witte bloem
- 280 ml halfvolle melk
- 4 eierdooiers
- 225 gr krabvlees (eventueel kreeft of surimi)
- 6 eiwitten, stijfgeklopt
- 1/4 theelepel vers citroensap
BEREIDING CARIBISCHE KRAB SOUFFLÉ:
Verwarm als eerste de oven voor op 200 graden en vet soufflékommetjes (ramekins) in met boter.
Rooster daarna de kokos in een droge pan, op laag vuur.
Verhit nu de boter in een kleine koekenpan op laag vuur totdat hij smelt.
Voeg er vervolgens de selderij, de knoflook, het kerriepoeder, de tijm, de chilipeper, het zout en de peper aan toe.
Laat de boter zo enkele minuten verwarmen en voeg tenslotte de bloem toe. Roer dit mengsel daarna glad. Er mogen nu dus geen klontjes bloem meer zichtbaar zijn!
Voeg dan de melk toe aan het bloemmengsel en zet het vuur hoger. Breng het mengsel vervolgens aan de kook.
Je ziet dat het mengsel nu flink begint in te dikken. Wanneer het stevig is geworden, kun je het vuur uitzetten.
Laat het mengsel daarna nog enkele minuten afkoelen en voeg er vervolgens 1 voor 1 de eidooiers aan toe.
Roer het geheel nu tot een glad beslag en voeg als laatste het krabvlees toe.
Neem nu een middelgrote kom en klop daarin de eiwitten samen met het citroensap stijf. Meng vervolgens een kwart van het eiwit door het krabmengsel.
Vouw daarna voorzichtig de rest van het eiwit door je soufflémengsel. Let op dat het volume niet minder wordt!
Schenk het mengsel nu in de ingevette soufflévormpjes en zet ze onderin de oven.
Bak de Caribische krab soufflé’s in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Van binnen mag de soufflé nog iets vochtig zijn.
Eet smakelijk!
Probeer ook eens
Ben je gek op vis en zeevruchten? Probeer dan ook eens onze pasteitjes met tonijnvulling (pastechi di tuna)!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.
![recipe image](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/uploads/2012/08/krabsouffle_snippet.jpg)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)