Deze lekkere bonbons zijn verrassend snel te maken… en er komt geen warmte aan te pas! De Caribische smaken van kokos en (natuurlijk!) rum maken de ‘rum truffels’ tot een ware traktatie.
Dit is níet een recept waarbij je moet beknibbelen op de kwaliteit van de rum. Wij gebruiken in dit geval een Venezolaanse rum die 12 jaar heeft gerijpt. Deze rum is extra zoet en dát proef je! Wil je dezelfde fles kopen? Je vindt hem voor een mooi prijsje op www.drank.nl. Van dit recept maak je ongeveer 30 truffels.
INGREDIËNTEN:
- 50 ml goede (donkere) rum
- 100 gr pure chocolade
- 100 gr walnoten
- 150 gr mariakaakjes, verkruimeld
- 100 gr poedersuiker
- gedroogde geraspte kokos
- 4 eetlepels cacaopoeder
- een dopje vanille essence
BEREIDING:
Neem een keukenmachine en doe daarin de mariakaakjes, chocolade (in stukjes) en de walnoten.
Voeg ook de poedersuiker toe en maal het geheel tot kruimels.
Voeg nu de vanille essence en de rum toe en meng alles tot een (plakkerig) deeg.
Rol balletjes ter grootte van een grote knikker.
Is het deeg té plakkerig, voeg dan nog enkele verkruimelde kaakjes toe.
Is het deeg te droog? Voeg dan extra rum (in theelepels) toe.
Bestrooi de bodem van een afsluitbare doos met geraspte kokos.
Vul daarna twee schaaltjes; één met cacaopoeder en één met geraspte kokos.
Rol de balletjes eerst door de cacaopoeder en vervolgens door het schaaltje met kokos.
Leg de balletjes in de luchtdichte doos en sluit deze goed af.
Laat de truffels enkele uren in de koelkast opstijven voordat je ze serveert.
Mocht je truffels over hebben (onwaarschijnlijk!) dan kun je ze in de luchtdichte doos in de koelkast bewaren.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.