chocoholic dripcake death by chocolate chocolade taart charissa

Recipe swap: Chocoholic dripcake van Charissa

door Linda Terrizzi

In de eerste ‘recipe swap’ krijgen we een wel héél bijzondere taart van Charissa te zien. Zij deelt namelijk het recept voor deze luxe, over-the-top chocolade dripcake met ons. Is het geen plaatje?

Dit is wat ze er zelf over te zeggen heeft:

Deze taart is absoluut geschikt voor de meest ultieme chocolade liefhebber, want deze taart bestaat namelijk uit chocolade, chocolade én chocolade… en alsof dat nog niet genoeg was, zit er bovenop ook nog allerlei chocolade lekkers!  Dit recept is wel wat lastig voor de beginner, maar zeker de moeite waard. Als je het recept en de tips goed leest en mijn video’s bekijkt moet het zeker lukken.”

INGREDIËNTEN:

Chocolade cake (20 cm)



  • 225 gr tarwebloem
  • 60 gr cacaopoeder
  • 270 gr suiker
  • 1 zakje (16 gr) bakpoeder
  • 160 gr roomboter
  • 3 eieren
  • 200 ml melk
  • mespunt zout

Vulling

  • 250 ml slagroom
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels cacao

Afwerking: Chocolade ganache
(dit recept heb je 2 keer nodig, 1 keer voor het afsmeren en 1 keer voor de drip!)

  • 150 gr pure chocolade
  • 150 gr slagroom

Garnering



  • 1 reep pure chocolade
  • stukjes Toblerone
  • koffie macarons
  • chocolade macarons
  • chocolade truffels

chocoholic dripcake death by chocolate chocolade taart charissa


BEREIDING CHOCOHOLIC DRIPCAKE:

Vet een 20 cm springvorm in met boter en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Chocolade Cake

Zeef de bloem en cacaopoeder. Meng alle droge ingrediënten bij elkaar en zet even apart.

Klop de boter en suiker samen tot goed gemengd. Voeg dan de eieren 1 voor 1 toe en mix elk ei door de boter en suiker.



Voeg nu de helft van de droge ingrediënten toe en de helft van de melk en mix goed. Herhaal dit met de rest van de droge ingrediënten en melk.

Giet het beslag in de bakvorm en bak in de oven voor 30-35 min (afhankelijk van je eigen oven). De taart is gaar als je er een prikker in steekt en deze er schoon uit komt.

Laat 10 minuten afkoelen alvorens de bakvorm te verwijderen. Laat daarna geheel afkoelen.

Vulling

Klop in een kom de slagroom op met de suiker en mix dan de cacao erdoor heen.

Snijd de cake (wanneer afgekoeld) in 3 lagen. Draai de cake ondersteboven;  dus als je de taart snijd, gaat de bovenste laag onderop en je eindigt met de bodem: dit zorgt ervoor dat je straks een mooie strakke bovenkant krijgt.

Opbouwen 

De 1e laag gaat op een onderbord (cake drum). Hierop gaat een laagje slagroom, daarop de 2e laag cake. Dan komt er weer een laagje slagroom en daar mag de laatste laag cake op. Nu mag de taart in de koeling voor minimaal 45-60 minuten.



Afwerking

In de tussentijd kun je de ganache maken voor het afsmeren. Doe dit op de volgende manier:

  1. Breek de chocolade in stukjes en plaats in een schaal.
  2. Warm de slagroom op (niet koken) in een steelpan. Giet de warme slagroom op de chocolade en laat even staan.
  3. Roer de chocolade door met een garde tot alles gesmolten is.

Deze laat je afkoelen zodat ‘ie wat steviger wordt. Zodra de ganache smeerbaar is haal je de taart uit de koeling en smeer de taart af. Zo nodig kun je deze stap herhalen om de taart mooi strak te krijgen. Plaats de taart weer terug in de koeling.

De rest van de ganache zet je ook in de koeling voor minimaal 30 minuten. Daarna haal je deze uit de koeling en klop je ‘m op met de mixer. Doe deze ganache in een spuitzak met een mooi spuitmondje.

Maak de ganache voor de drip. Deze laat je iets afkoelen maar deze moet nog wel vloeibaar zijn. Doe de ganache in een spuitzak. Knip een klein puntje van de spuitzak af en drip de taart rondom.

Garnering

Wanneer de drip nog ‘nat’ is gaan we alle versiering erop doen; de ganache zorgt ervoor dat het blijft plakken.

Gebruik de stukjes chocolade, toblerone, macarons en truffels en verdeel deze over de taart. Hier kun je je creativiteit de vrijheid geven. De opgeklopte ganache kun je in mooie toeven tussen alle andere versieringen opspuiten.

 


TIPS:

  1. Maak de drip taart met vanille cake i.p.v. de chocolade fudge cake
  2. Vul de taart met karamel of dulche de leche en vervang de koffie macarons voor karamel macarons.
  3. Je kunt de macarons en truffels ook heel goed zelf maken, maar vindt je dat teveel moeite kun je deze natuurlijk ook kant en klaar kopen.
  4. Heb je moeite met het snijden en afsmeren van de taart. Kijk mijn Youtube video voor de Red Velvet Drip. Hier kun je goed zien hoe ik dat doe én je ziet dan ook gelijk ook hoe ik een taart drip.

Charissa woont in Rotterdam en heeft naast haar werk in de kinderopvang een enórme passie voor alles wat met koken en bakken te maken heeft. Haar hobby begon met het maken van taarten. Ze volgde cursussen en bekeek alle YouTube tutorials die ze maar kon vinden.

Omdat haar bakhobby nogal uit de hand liep, besloot ze een bedrijfje te beginnen en haar taarten te verkopen. Ze startte onder de naam ‘Cakes by Charissa’, maar dit dekte al gauw de lading niet meer.

Op dit moment verzamelt ze de heerlijkste recepten op haar website, www.takeabite.eu – Naast heel veel lekkere taartrecepten, vind je daar ook recepten voor verschillende soorten fudge, hapjes en zelfs hoofdgerechten. Absoluut de moeite waard om te volgen dus!


Meedoen aan recipe swap?

Heb je óók een receptensite en wil je een keer een recept met ons ‘ruilen’? Meld je dan aan via ons contactformulier!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Heb je zelf iets gemaakt dat je ons wilt laten zien? Tag het met #antilliaanseten!

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
recipe image
Recept
Chocoholic dripcake - de ULTIEME chocoladecake met drip!
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Based on 1524 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)