Deze authentiek Caribische kokosnoot chutney is echt geweldig! Kruidig, romig, pittig… echt alles wat je van een ‘condiment’ mag verwachten.
Door het roosteren van de kokosnoot krijgt de chutney een lekkere, nootachtige smaak. De Madame Jeanette peper zorgt natuurlijk voor de hitte.
Ingrediënten:
- 1 kokosnoot
- 50ml. kokosmelk
- 3 teentjes knoflook
- 1 madame Jeanette peper
- 1 theelepel zout
- 2 takjes koriander
Bereiding:
Open de kokosnoot en houd het water apart.
Breek de kokosnoot in grove stukken en rooster deze ongeveer 20 minuten op 180 graden, óf op een open vlam (b.v. het gasfornuis)
De kokos is klaar als de buitenkanten goed bruin zijn gekleurd.
Neem een grote kom en rasp daarin de kokos zeer fijn.
(In plaats van raspen kun je ook alle ingrediënten in een keukenmachine mixen!)
Voeg de kokosmelk toe aan de geraspte kokos.
Pers de teentjes knoflook uit en voeg deze toe.
Snijd de peper zeer fijn en voeg ook deze toe.
Voeg als laatste het zout en de gesnipperde blaadjes koriander toe.
Als de chutney te droog is, kun je wat van het kokoswater toevoegen.
Eet smakelijk!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.