We koken niet graag uit blikjes, maar voor deze corned beef maken we een uitzondering! Het is het ultieme studentenvoedsel: snel, makkelijk en goedkoop… maar toch (eerlijk is eerlijk) één van de beste soorten ‘comfort food’ dat er bestaat.
Van oorsprong is het trouwens een Iers gerecht. Al moet ik er wel meteen bij zeggen dat de Ierse ‘corned beef’ toch héél wat anders is dan het spul dat wij kennen uit een blikje. Daar wordt het rundvlees (meestal klapstuk) gezouten en daarna langzaam gegaard. De structuur van het vlees blijft dan bewaard en het resultaat is dan boterzacht draadjesvlees.
Op de Antillen kennen wij echter de meer Nederlandse versie. Dus met aardappelen en corned beef uit blik. Niet hetzelfde als het origineel, maar ook zó ontzettend lekker. Vooral bij kinderen is dit recept favoriet.
Dit recept is voor 4 personen. Je maakt ’t in een klein halfuurtje.
Ingrediënten:
- 50 gr roomboter
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 el Worcestershire Sauce
- 2 blikjes corned beef
- 1,5 kg aardappelen
- 1 klein bosje peterselie
- zout en peper naar smaak
- optioneel: 1/2 fijngesneden madame Jeanette peper, voor extra pit
![corned beef hash antilliaans recept](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/uploads/2016/02/hash2.jpg)
Bereiding van de corned beef hash
Schil de aardappelen en snijd ze vervolgens in dobbelsteentjes. Kook de aardappelblokjes daarna in ongeveer 10 minuten (in gezouten water) gaar. Laat ze vervolgens goed uitlekken.
Snipper vervolgens de ui en pers de teentjes knoflook uit. Verhit daarna de boter in een grote koekenpan. Fruit de ui enkele minuten op laag vuur, totdat deze glazig ziet.
Voeg nu de ook aardappelblokjes toe en bak totdat ze beginnen te kleuren. Snijd de corned beef in daarna stukjes en voeg ook deze toe aan het gerecht. Schep de eetlepel Worchestershire sauce nu ook over het gerecht.
Vanaf nu is het belangrijk dat je het gerecht héél voorzichtig omschept, om de corned beef niet teveel te laten breken!
Wanneer de aardappelen goudbruin zijn, kun je de pan van het vuur halen. Snijd vervolgens de peterselie zeer fijn en strooi dit over het gerecht. Houd je van pittig? Voeg dan ook de in stukjes gesneden madame Jeanette peper toe of roer een lepel pika (sambal) door het gerecht!
Maak het gerecht tenslotte af met zout en peper naar smaak. – Eet smakelijk!
Probeer ook eens…
Ben je gek op makkelijke en snelle recepten? Probeer dan ook eens onze lekkere zoetzure kip met ananas!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![gray](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/gray.png)