Gebakken kip met pinda

door Linda Terrizzi

Wie houdt er niet van gebakken kip… en wie houdt er niet van pinda’s? Het ultieme recept zou deze twee dingen dus met elkaar combineren. En dat is precies wat deze ‘galiña ku pinda’ is!

Heerlijk, krokant gebakken kip met een beetje pinda in de marinade. Een absolute favoriet!



INGREDIËNTEN:

  • 1 kip van ongeveer 1,5 kilo
  • 150 ml karnemelk
  • 1 ei
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel zout
  • (zonnebloem)olie om in te frituren
  • 300 gr tarwebloem

BEREIDING:

Verdeel de kip als volgt in 14 stukken:

Snijd de drumsticks los en snijd daarna ook beide dijen los

Verwijder het laatste tipje van de vleugels en snijd de twee overgebleven delen van elke vleugel los.

Snijd de filets los en snijd elke kant in 3 stukken.



Verwijder de huid van alle delen.

Neem een (ondiepe) kom en meng daarin de karnemelk, het ei, de pindakaas, de peper, de cayennepeper en het zout.

Leg de stukken kip hierin en laat dit minstens 3 uur gekoeld marineren.

Verhit (ruim) olie in een pan. Je kunt natuurlijk ook een frituurpan gebruiken.



Giet het teveel aan marinade af en wentel de stukken kip door de bloem.

Frituur elk stuk kip totdat de buitenkant goudbruin kleurt. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten per stuk.

Laat de kip uitlekken op keukenpapier.

Eet smakelijk!

 


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.



Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)