Gewoon de lekkerste geroosterde aardappels

door Linda Terrizzi

Geroosterde aardappels zijn zo’n beetje hét perfecte bijgerecht. Je maakt er met gemak heel veel van en je hoeft er niet -zoals bij gefrituurde aardappels of patat- bij te blijven wanneer ze aan het bakken zijn.

Bovendien zijn ze veel gezonder dan friet, omdat er natuurlijk véél minder vet wordt gebruikt bij het bereiden.



Ik moet de eerste persoon nog tegenkomen die niet van geroosterde aardappels houdt. Wanneer ze goed gebakken zijn, vallen ze bij iedereen in de smaak. Je kunt ze ‘simpel’ met een beetje zout eten, of stevig kruiden… net wat je lekker vindt!

Wat betreft die kruiden: ik houd het graag simpel… een beetje zout, peper en gehakte rozemarijn uit de tuin. Perfect gewoon! Andere lekkere ideeën zijn kerrie, paprikapoeder of bijvoorbeeld tandoori-kruiden. Pas wel op met ui- of knoflookpoeder, dat verbrandt heel snel en dan wordt het bitter.

Gebruik voor dit recept het liefst Roseval aardappelen. Deze hebben een rode schil en zijn daardoor makkelijk te herkennen. Ze zijn een klein beetje kruimig, maar blijven ook lekker stevig naar het bakken. De binnenkant van de aardappel is mooi (donker) geel van kleur.

Natuurlijk kun je ook andere aardappels gebruiken. Elke soort die ‘vastkokend’ of ‘iets kruimig’ genoemd wordt, is in principe prima.



Dit recept is voor 4 personen

INGREDIËNTEN:

  • 1,5 kg Roseval aardappelen
  • 3 el olijfolie
  • 5 takjes rozemarijn (à 10 cm)
  • zout en peper naar smaak

lekkerste geroosterde aardappelen gebakken aardappels recept oven


BEREIDING GEROOSTERDE AARDAPPELS:

Begin met het wassen van de aardappelen. Omdat we de aardappelen met schil en al gebruiken, moet dat goed gebeuren. Je kunt de aardappelen met een stevige borstel en een grote schaal koud water schoonboenen.

Snijd de aardappels in grote parten (bijvoorbeeld in vieren!) en laat deze stukken vervolgens enkele uren in een schaal met koud water staan. Giet daarna het water af.

Doe de aardappels in een pan en voeg hier 2 tl zout aan toe. Vul de pan met water, totdat de aardappels nét onder staan.



Breng het water aan de kook en kook de aardappels in ongeveer 10 minuten halfgaar. Giet het water daarna af en laat de aardappels even droogstomen.

Verwarm nu de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Hak nu de naaldjes van de rozemarijn fijn.

Meng daarna de aardappels met de olijfolie, de rozemarijn en zout en peper naar smaak.

Leg de aardappelparten vervolgens op de bakplaat, het liefst in één enkele laag.

Bak de aardappelen nu in ongeveer 30-40 gaar en goudbruin.



Eet smakelijk!


Probeer ook eens

Ben je gek op snelle gerechten? Probeer dan ook eens onze Caribische garnalencurry!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
recipe image
Recept
Gewoon de lekkerste geroosterde aardappelen
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Based on 900 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)