bakkeljauw met pepersaus

Bakkeljauw balletjes met pepersaus

door Linda Terrizzi

Heerlijk als snack, als hapje op een feestje óf ‘gewoon’ bij het avondeten. Deze balletjes van bakkeljauw (gezouten vis) zitten boordevol smaak. De pepersaus maakt ze éxtra lekker. Als je niet van pittig houdt, mag je de madame Jeanette peper achterwege laten. Zelfs dan smaken deze balletjes nog heerlijk.

INGREDIËNTEN:

Voor de pepersaus:

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • ½ madame Jeanette peper (optioneel)
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel gedroogde peterselie
  • 3 eetlepels heet water
  • Het sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • Zout naar smaak

Voor de balletjes van bakkeljauw:

  • 500 gr bakkeljauw
  • 100 gr tarwebloem
  • Een zakje (8 gr) bakpoeder
  • 50 ml ijskoud water
  • 3 eieren, geklutst
  • 1 ui, gensipperd
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • ½ madame Jeanette peper (optioneel)
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel zwarte peper
  • Olie om in te bakken

BEREIDING:

Voor de saus:

Meng de ui, knoflook, paprika en madame Jeanette peper in een keukenmachine totdat je hele fijne stukjes krijgt. Meng de tijm en peterselie hierdoor en vul aan met het kokende water.



Roer het geheel goed door elkaar en laat de saus afkoelen. Voeg nu het limoensap, de zonnebloemolie en zout naar smaak toe.

Serveer de saus in een klein schaaltje.

Voor de bakkeljauw:

Laat de bakkeljauw minstens 6 uur (of liever een hele nacht!) in koud water staan om te ontzouten.

Spoel de bakkeljauw af en dep deze droog met papier.



Hak de vis in zeer kleine stukjes.

Meng de tarwebloem met het bakpoeder in een schaal. Voeg hier de eieren en het ijswater aan toe en roer totdat je een glad beslag krijgt.

Meng hier de bakkeljauw, de ui, de knoflook, de paprika, de madame Jeanette peper, de tijm en de peper door en roer goed.

Verhit een ruime hoeveelheid olie in een diepe koekenpan. (180 graden)



Schep telkens eetlepels van het beslag in de olie en keer deze eenmaal om.

Bak de balletjes met een klein aantal tegelijk, totdat ze goudbruin kleuren.

Laat de bakkeljauw uitlekken op keukenpapier en serveer het heet, samen met de saus.

Eet smakelijk!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.




Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)