Cashewnoten koekjes zijn ontzettend lekker, maar toch kom je ze niet zo vaak tegen.
Deze koekjes zijn simpel, schattig en zó gemaakt… deze buskuchi di cashupete hebben hun roots in China. Ze worden daar voornamelijk gegeten met nieuwjaar (nu dus!) maar passen door hun smaak ook perfect in de Antilliaanse keuken. Geen tijd voor een hele bolo di cashupete, maar wél trek in de smaak? Deze cashewnoten koekjes zijn dan echt een uitkomst!
INGREDIËNTEN:
- 200 gr roomboter
- 100 gr poedersuiker
- 1 eidooier
- Een dopje vanille essence
- 250 gr tarwebloem
- 60 gr maïzena
- 200 gr gemalen cashewnoten
- 1 ei, geklutst (om te besmeren)
- Een paar extra cashewnoten ter versiering
BEREIDING CASHEWNOTEN KOEKJES:
Zeef eerst alle droge ingrediënten samen en zet ze apart.
Klop daarna de boter met de poedersuiker, totdat het geheel luchtig is.
Voeg hier nu de eidooier en vanille essence aan toe en meng deze er goed door.
Meng vervolgens de droge ingrediënten met het botermengsel tot een deeg. Koel het deeg tenminste 30 minuten.
Verwarm intussen de oven voor tot 175 graden.
Haal het deeg daarna uit de koelkast en rol er balletjes van, ter grootte van een walnoot.
Plaats deze nu op een met bakpapier beklede bakplaat.
Besmeer de balletjes vervolgens met een beetje van het geklutste ei en duw in elk balletje een halve cashewnoot.
Bak de koekjes tenslotte in 15 minuten gaar en goudbruin.
Eet smakelijk!
TIP: De koekjes kunnen zo’n 5 dagen bewaard worden in een goed afgesloten doos.
Probeer ook eens:
Ben je gek op koekjes? Probeer dan ook eens deze Dominicaanse koekjes!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.





