Johnny Cakes kun je eten met ’n plakje kaas of worst, maar het lekkerste zijn ze met bakkeljauw. Dat is gezouten vis die je droog bakt met paprika, tomaat en specerijen. Je maakt de Johnny Cakes natuurlijk met ons recept. Die vind je via deze link.
Het recept voor de Johnny Cakes staat natuurlijk ook in ons super dikke kookboek ‘De Complete Antilliaanse Keuken‘. Wist je dat daar maar liefst 300 RECEPTEN uit de keuken van Aruba, Curaçao en Bonaire in staan?
Van snacks tot hoofdgerechten en van drankjes tot gebak… echt álles staat erin! Je kunt het boek online bekijken en de 400+ reviews lezen door op de afbeelding hieronder te klikken.
![de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/uploads/2019/02/ak_wooo.jpg)
Dit recept is voor de bakkeljauw die op de Johnny Cakes gaat. Het is genoeg voor 6-8 porties.
Ingrediënten:
- 600 gr bakkeljauwfilet
- 2 tomaten, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 el zonnebloemolie
- een flinke theelepel tomatenpuree
- 1 tl massala
- 2 tl donkere sojasaus
- 1 takje bladselderij, fijngesneden
Bereiding Johnny Cakes met bakkeljauw
Week de bakkeljauw ten minste 6 uur in ruim water, of kook hem in 30 minuten uit. Laat de vis uitlekken. Maak de Johnny Cakes volgens ons recept.
Verhit de zonnebloemolie op matig vuur en fruit hierin de ui met de paprika en de tomaat enkele minuten. Voeg de bakkeljauw toe en hak de vis met een spatel in stukjes. Bak het geheel enkele minuten, totdat de bakkeljauw gaar is.
Voeg nu de sojasaus, tomatenpuree, massala en selderij toe en roer goed.
Wordt de bakkeljauw te droog tijdens het bakken? Voeg dan enkele eetlepels water toe.
Bak de vis zo in 10-12 minuten zacht en gaar. Snijd de Johnny Cakes open en vul ze met de bakkeljauw. Eet smakelijk!
Probeer ook eens…
Op zoek naar meer lekkere Antilliaanse snacks? Bekijk dan onze categorie ‘snacks‘ eens… daar vind je al heel veel lekkere recepten, zoals de pastechi, kaasballen en pikaballetjes!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.
![recipe image](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/uploads/2021/11/snippet.jpg)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)