Pinda bonbons

door Linda Terrizzi

Makkelijk, makkelijk, makkelijk…. dat is dit recept! En het resultaat? Gewoon prachtig… alsof je UREN in de keuken hebt gestaan. Met dit recept kun je zo’n 20-25 bonbons maken.

Ingrediënten

  • 250gr. pindakaas (zonder stukjes)
  • 50gr. roomboter
  • 250gr. poedersuiker
  • 200gr. pure chocolade
  • een dopje vanille-essence
  • 100gr. pinda’s (ongezouten)



Bereiding

Laat de roomboter op kamertemperatuur komen en meng deze in een grote kom met de pindakaas.

Voeg nu de vanille-essence en de poedersuiker toe en roer goed todat je een stijve massa krijgt.

Rol balletjes van de pindakaasmassa (ongeveer 2CM doorsnede)

Smelt de pure chocolade au bain marie.



Neem steeds één pindakaasballetje op een satéprikker en doop deze kort in de gesmolten chocolade. Leg de balletjes op een vel bakpapier.

Hak de pinda’s in grove stukken (b.v. heel kort in een keukenmachine) en bestrooi de balletjes hiermee.

Zet de balletjes minstens een uur in de koelkast, zodat de chocolade weer hard wordt.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)