Deze kruidige tulband is een échte najaars-taart. Mijn favoriete seizoen is de herfst – ik kan écht genieten van de mooie, gekleurde blaadjes en het gure weer. Bij de herfst horen voor mij ook de geuren van specerijen – hoe meer, hoe beter!
In deze tulband vind je er dus een flink aantal terug. Reken er maar op dat je keuken na het bakken heerlijk ruikt… En dan is het tijd om ’t glazuur te maken. Ook dát is van zichzelf al onweerstaanbaar lekker. En in combinatie met de cake wordt het pas écht een feestje.
Ingrediënten
Dit recept maakt gebruik van flink veel specerijen. Die gaan als eerste in de cake. Daarnaast maken we een heerlijk glazuur met stukjes gember en sinaasappelschil. Deze geven niet alleen een prachtige kleur, maar natuurlijk ook veel smaak!
Het geheime ingrediënt van ’t glazuur is iets héél Nederlands; namelijk pannekoekenstroop! We gebruiken er ’n beetje van om het glazuur een extra diepe smaak te geven.
Variaties op het recept
Je kunt bij dit recept lekker variëren met de ingrediënten van het glazuur. Gebruik bijvoorbeeld eens stukjes peer of appel in plaats van sinaasappel.
Je zou zelfs een versie kunnen maken op basis van rood fruit. Met of zelfs zonder gember; het kan allemaal!
Recept van kruidige tulband
Het recept voor de kruidige tulband mét het glazuur op basis van kaneel, sinaasappel en gember is te vinden in ons nieuwe bakboek ‘Hé Dushi!‘ Het is mijn meest persoonlijke boek tot nu toe.
Je vindt er 188 pagina’s met de lekkerste taarten, cakes, koekjes en desserts in. Sommige met Antilliaanse roots, en anderen verzameld uit andere delen van de wereld. In één van de hoofdstukken vind je zelfs lekkernijen uit Ierland, inclusief het geheime recept van Russell. Hij maakt de lekkerste scones op basis van karnemelk. Heerlijk luchtig en onweerstaanbaar!
Elk recept in het boek is voorzien van een paginagrote kleurenfoto… het oog wil immers ook wat ;)
Door op onderstaande foto te klikken, kun je een korte video bekijken waarbij we even langs ELKE pagina van het boek bladeren:
Probeer ook eens:
Ben je gek op cakes en gebak? Probeer dan ook eens onze traditionele botercake (bolo di manteka)!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.
![recipe image](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/uploads/2018/02/tulbandsnippet.jpg)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![gray](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/gray.png)