Li di coco zijn traditionele, Antilliaanse ijsjes. Ze worden gemaakt van melk, suiker en geraspte verse kokosnoot. Je proeft de Caribbean er gewoon in terug!
Omdat dit laatste ingrediënt veel werk kost, niet altijd makkelijk te vinden is en niet door iedereen geliefd is, maakt onze versie gebruik van kokosmelk. Zo krijg je wél de lekkere kokossmaak, maar géén stukjes kokos tussen de tanden.
Ingrediënten:
- 400 ml kokosmelk
- 400 ml gesuikerde, gecondenseerde melk
- een dopje vanille-essence
Bereiding van li di coco:
Doe alle ingrediënten in een kom en mix ze met een garde goed door.
Verdeel het geheel over een aantal plastic bekertjes en sluit deze af met aluminiumfolie.
Traditioneel gezien doet men er op de Antillen géén ijsstokjes in, maar wij vinden het persoonlijk toch wel erg handig om ze in de ijsjes te steken ;)
Steek een ijsstokje in het midden van het bekertje door de aluminiumfolie.
De folie zorgt ervoor dat het stokje recht blijft staan.
Laat de bekertjes 12 uur in de vriezer staan.
Tip: Om de ijsjes makkelijker uit de bekertjes te halen, kun je ze enkele seconden onder de warme kraan houden.
Probeer ook eens
Ben je gek op (Antilliaanse) ijsjes? Probeer dan ook eens één van de recepten uit ons kookboek ‘Nos Kushina Moderno‘. Daarin hebben we een heel hoofdstuk met alleen maar ijs en andere bevroren lekkers opgenomen.
Door op de foto hieronder te klikken, kun je een video bekijken waarin je alvast even langs ELKE bladzijde van het boek kunt bladeren!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.
![recipe image](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/uploads/2015/05/lidicoco.jpg)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![gray](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/gray.png)