De Margarita is een klassieke cocktail met Tequila en limoen. Wij maken er in dit geval heerlijke ijsjes van!
Onze ‘li’ wordt gemaakt met melk en fruit. In dit geval gebruiken we gezoete, gecondenseerde melk. Deze kan tegen het zuur van de limoen zonder dat het schift.
Ingrediënten:
- Het sap van 8 limoenen
- 1 blik (400ml) gezoete, gecondenseerde melk
- 100ml water
- 30ml Tequila
- 50ml sinaasappelsap
- een snufje zout
- enkele druppels groene voedingskleurstof
- 4 limoenen, ter versiering
Bereiding:
Pers de 8 limoenen uit en zet het sap apart
Was de andere 4 limoenen goed en snijd ze in plakjes.
Meng het limoensap met de gecondenseerde melk, het water, de Tequila, de sinaasappelsap, het zout en de kleurstof.
Roer alle ingrediënten goed door elkaar (mag ook in een blender)
Neem kleine plastic bekertjes en vul deze voor 2/3 met het mengsel.
Steek een ijsstokje door de plakjes limoen en plaats deze in de bekertjes.
Het is de bedoeling dat het schijfje limoen precies op het ijs ligt.
Bevries de ijsjes in ongeveer 3 uur.
Eet smakelijk!
Alternatieve spelling: lie di Margarita, Margarita ijsjes Margarita ijs.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.