Li di pistacho is op de Antillen een waar begrip. Iedereen houdt van deze kleine, zelfgemaakte ijsjes.
Li is de Antilliaanse manier van roomijs maken. Het wordt op een andere manier bereid dan ijs in andere landen. Op Curaçao laten wij het ijs namelijk niet ‘draaien’ terwijl het bevriest.
We vriezen de ijsjes in afzonderlijke bekertjes in. Hierdoor wordt het harder dan bijvoorbeeld Italiaans schepijs. Omdat er wél altijd gebruik wordt gemaakt van zuivel, zit de Antilliaanse li een beetje tussen roomijs en waterijs in.
Verschillende smaken li
Li (soms geschreven als lie) wordt in héél veel verschillende smaken gemaakt. Fruit, kokos, pindakaas… en natuurlijk deze versie met pistache. Eigenlijk kun je eindeloos variëren met de ijsjes. Heb je bijvoorbeeld onze versie met karamel al eens geprobeerd?
Kinderen zijn dol op deze makkelijk te maken ijsjes. Ze zijn namelijk niet alleen lekker om te eten, maar ook leuk (en simpel) om zelf te maken. Ze bevriezen in enkele uren, omdat ze in kleine bekertjes de vriezer in gaan.
Recept voor li di pistacho
De li di pistacho wordt gemaakt met melk en pistachenoten. Het is één van de meest klassieke smaken van onze ‘li’. Je vindt het recept voor de li di pistacho in ons kookboek, Nos Kushina Moderno – in het hoofdstuk ‘frozen treats’.
In dat boek vind je nog véél meer lekkere recepten uit de Caribische keuken. Wil je alvast even zien wat er precies in staat? Geen probleem! Door op onderstaande foto te klikken, kun je alvast een korte video bekijken waarin we langs elke bladzijde bladeren.
Natuurlijk kun je ook de inhoudsopgave downloaden als je dat liever hebt… wel zo makkelijk!
Probeer ook eens
Ben je gek op Antilliaanse taarten? Probeer dan ook eens onze bolo di coco (kokostaart)!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Heb je één van de recepten gemaakt? Stuur ons dan een foto via Facebook, óf tag je Instagram-foto met #antilliaanseten – vinden we hartstikke leuk!
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.





