Caribische macaroni pie recept antilliaans eten jurino

Caribische macaroni pie

door Linda Terrizzi

Deze stevige macaroni pie is de basis van een voedzame maaltijd. Na het bakken in de oven, kun je hem -als een echte taart- mooi in punten snijden en serveren.

Met vlees, kaas en eieren weet je zeker dat het heerlijk smaakt en goed vult. Combineer de macaroni pie met een salade of gestoofde spinazie voor een complete maaltijd.



Een maaltijd op zich

Je maakt de macaroni pie in een bakblik van 26-28 centimeter. Wanneer je er punten van snijdt, is dat eigenlijk ’n maaltijd op zich. Met wat groenten erbij kun je er zelfs ’n handige meeneem-maaltijd van maken. Fijn voor als je op reis gaat: het neemt weinig plek in, maar vult heel erg goed! Je maakt van dit recept zo’n 6-8 porties, afhankelijk van hoeveel honger je hebt.

Ingrediënten:

  • 500 gram macaroni
  • 250 gram geraspte kaas
  • 500 gram kipfilet
  • 100 gram hamblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 6 eieren
  • 1 eetlepel worcestershiresaus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 paprika’s, in blokjes
  • zout en peper naar smaak
  • 1 madame Jeanette peper (naar smaak!)

Bereiding macaroni pie:

Snijd de kip in reepjes en bak deze in 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan totdat ze bruin kleuren.

Voeg de worcestershiresaus, ui en paprika toe en laat 5 minuten zachtjes bakken.

voeg de madame jeanette peper en de hamblokjes toe en laat nogmaals 5 minuten zachtjes bakken.



Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing.

Als deze gaar is, afspoelen met koud water om plakken te voorkomen.

Meng de macaroni en het kip/groentemengsel in een schaal.

Voeg de eieren en de helft van de geraspte kaas toe en roer nogmaals goed.



Beboter een bakblik en doe hier het macaronimengsel in

Verdeel de andere helft van de geraspte kaas over de macaroni.

Bak het geheel ongeveer 1 uur (of totdat de eieren zijn gestold) in de oven op 175 graden.

 


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.




Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)