Deze kleine chocoladekoekjes maak je razendsnel met maar ’n paar ingrediënten (die je waarschijnlijk al in de kast had liggen!).
Door de samenstelling van het deeg vormen zich tijdens het bakken grappige ‘scheurtjes’ op de koekjes. Deze kun je later extra accentueren met wat poedersuiker.
Geen chocolade
Als we héél precies zijn, mogen we de koekjes eigenlijk geen ‘chocolade’ noemen. Ze missen namelijk cacaoboter, waardoor de naam technisch gezien onjuist is. Toch smaken deze kleine koekjes ontzettend veel naar chocolade door de flinke hoeveelheid cacaopoeder die erin gaat. Ze kleuren dan ook héél donker, een beetje zoals de biscuitjes van de Oreo’s!
Voor een extra dosis chocolade, drink je er deze chocolademelk met pinda bij.
Met dit recept maak je ongeveer 72 koekjes.
INGREDIËNTEN:
- 200 gr cacaopoeder (donkere cacao)
- 400 gr suiker
- 120 ml (zonnebloem)olie
- 4 eieren
- een dopje vanille essence
- 450 gr tarwebloem
- 1 zakje / 8 gram bakpoeder
- een mespuntje zout
- 100 gr poedersuiker, ter versiering
BEREIDING CHOCOLADEKOEKJES:
Neem een grote kom en meng daarin de cacao met de suiker en de olie.
Voeg nu één voor één de eieren toe en klop het geheel steeds goed met een garde of mixer.
Voeg de vanille essence toe.
Neem een andere kom en meng daarin de tarwebloem, het bakpoeder en het zout.
Voeg de inhoud van beide kommen samen en kneed het geheel tot een soepel deeg.
Dek de kom af met plasticfolie en koel het deeg minstens 2 uur.
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
Rol het deeg in balletjes ter grootte van een walnoot.
Rol elk balletje door de poedersuiker en plaats ze met ongeveer 2cm tussenruimte op de bakplaat.
Je hoeft de balletjes niet plat te drukken. Ze krijgen vanzelf een mooie koekjesvorm door het bakken.
Bak de koekjes in de voorverwarmde oven. Na zo’n 10-12 minuten zijn ze gaar.
Laat de koekjes op een rooster afkoelen voordat je ze bewaart in een afgesloten doos of koekblik.
Eet smakelijk!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.





