Deze aardbeien yoghurttaart is ideaal: Vooral met warme dagen (maar soms ook gewoon zomaar) heb je misschien geen zin om lang in de keuken te staan om een lekker taartje te maken. Geen zin in kloppen, geen zin om 5 kommen vies te maken en geen zin om de oven aan te zetten… maar dus wél zin in taart!
Je kunt er dan voor kiezen om de Antilliaanse ‘bolo di frigidaire‘ te maken, maar dat is stiekem nog best veel werk. Een beter alternatief is dan deze ‘no bake yoghurttaart’, die je in minder dan 10 minuten in elkaar zet. En dat zonder te bakken of moeilijk te doen! Wel nog even wachten tot hij is opgesteven, natuurlijk.
Voor dit recept maak ik gebruik van de ultieme ‘shortcuts’ als het gaat om taart: een boden van koekkruimels en een dikke laag aardbeienyoghurt die we laten opstijven met gelatine. De aardbeienyoghurt kun je kant en klaar kopen bij de supermarkt. Voor deze versie gebruikte ik de aardbeienyoghurt van Optimel (deze was in de aanbieding, #nospon) maar elk ander merk is natuurlijk ook prima.
![no bakje yoghurttaart kwarktaart aardbeientaart recept](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/uploads/2019/06/yoghurttaart2.jpg)
Dus… ben jij vandaag even lui, maar heb je wél trek in taart? Dan volgt nu het kortste en makkelijkste (maar echt wel lekkere!) recept ooit:
Je maakt van dit recept 1 taart van ongeveer 22 centimeter.
Ingrediënten:
- 1 rol (300 gr) Mariakaakjes
- 100 gr roomboter
- 1 liter aardbeienyoghurt
- 1 pakje (12 blaadjes) gelatine
- 1 el suiker
Bereiding no-bake yoghurttaart:
Leg de blaadjes gelatine in ruim, koud water.
Begin daarna met het maken van de kruimelbodem. Hiervoor maal je de Mariakaakjes fijn met een keukenmachine. Smelt vervolgens de boter en meng deze met de koekkruimels.
Bekleed een taartvorm (22cm) met bakpapier. Schep het kruimelmengsel in de taartvorm en maak deze goed plat met de achterkant van een lepel. Zet de taartvorm nu even in de koelkast.
Ga vervolgens verder met het maken van de vulling: Kook 50 ml water en los hier de suiker in op. Knijp de blaadjes gelatine uit en doe deze één voor één in het hete water. Roer goed, totdat de gelatine is opgelost.
Meng nu de liter aardbeienyoghurt met het gelatinemengsel. Klop het mengsel kort met een garde en stort het vervolgens op de taartbodem.
Zet de taartvorm terug in de koelkast. De taart is binnen enkele (2-3) uren opgesteven. Als de yoghurt om te beginnen goed koud is, gaat het opstijven sneller.
Eet smakelijk!
Probeer ook eens…
Ben je gek op aardbeientaart? In ons boek ‘Hé Dushi‘ vind je de ultieme aardbeien-laagjes-taart… yumm!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Heb je één van onze recepten geprobeerd? Dan zien we graag een foto van het resultaat! Je kunt die via Facebook sturen, óf op Instagram je foto taggen met #antilliaanseten
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.
![recipe image](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/uploads/2019/06/yoghurttasartsnippet.jpg)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)