Oudhollandse appeltaart hollandse appelgebak recept video viceorecept appeltaart met kaneel

Appeltaart van Christian (Oudhollandse appeltaart)

door Linda Terrizzi

Er zijn maar weinig dingen lekkerder dan een échte, Oudhollandse appeltaart! En laat ik nu nét het geluk hebben dat Christian me onlangs liet zien hoe je zo’n heerlijke taart maakt.

Hij gaf me zijn recept en samen maakten we een overheerlijke appeltaart met friszure appels en lekker veel kaneel. Vandaag dus géén Antilliaans recept, maar wel deze superlekkere taart!

Videorecept

Geen zin om het hele recept te lezen? Bekijk dan de video die Christian en ik samen maakten:

Ingrediënten:

Voor het deeg

  • 300 gr tarwebloem
  • 100 gr suiker
  • 200 gr koude roomboter
  • 1 ei
  • 2 eetlepels water
  • 1 theelepel bakpoeder
  • mespunt zout

Voor de vulling

  • 6 grote, friszure appels
  • 60 gr paneermeel
  • 100 gr suiker
  • 2 eetlepels kaneel
  • 2 eetlepels custardpoeder
  • 1 eidooier



Bereiding appeltaart:

Begin met het maken van de vulling: Hiervoor schil je de appels verwijder je de klokhuizen. Snijd de appels vervolgens in dunne plakjes. Doe de plakjes appel daarna in een grote schaal en meng ze met de suiker, de kaneel en het custardpoeder.

Ga nu verder met het maken van het deeg.



Meng daarvoor als eerste de bloem met de suiker en het zout.  Voeg hier daarna ook de bakpoeder aan toe en roer het geheel goed door elkaar.

Snijd vervolgens de roomboter in blokjes en kneed die met de vingertoppen door de bloem.  Als het goed is, krijg je nu grove kruimels.

Voeg daarna het ei en 2 eetlepels water toe. Nu kun je het mengsel kneden tot een stevig deeg.

Plaats het deeg in een kom en dek die af met een theedoek.  Laat het deeg vervolgens 30 minuten rusten in de koelkast.



Wanneer je het deeg uit de koeling haalt, verdeel je het in een deel van 2/3 en één van 1/3. Rol 2/3 van het deeg uit tot een lap van ongeveer 30 centimeter doorsnede.

Vet nu een springvorm in met boter (of gebruik hiervoor bakspray) en verwarm de oven voor op 175 graden.  Bekleed daarna de ingevette bakvorm met het uitgerolde deeg.  Je maakt hier nu een mooie taartbodem met flinke opstaande randen van.

Bestrooi de taartbodem vervolgens met paneermeel. Dit is om het vocht uit de vulling op te vangen. Stort nu de appelvulling in de taartbodem en druk deze goed aan. Snijd het overgebleven deeg tenslotte in reepjes en leg die horizontaal en verticaal over de appelvulling.

Kluts daarna de eidooier en bestrijk hiermee de reepjes deeg.  Plaats de taart nu in de oven en bak hem in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar.  Laat de taart afkoelen en serveer hem met een flinke toef slagroom.

Eet smakelijk!


Probeer ook eens

Ben je gek op taarten met fruit? Probeer dan ook eens onze Antilliaanse ananastaart!




Social media

Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
recipe image
Recept
Appeltaart van Christian - VIDEO recept voor Oudhollandse appeltaart met kaneel
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 1295 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)