Pan di kokolishi zijn kleine, opgerolde witte broodjes. Ze zijn op de Antillen érg geliefd als ontbijt, lunch en zelfs bij het diner. Bij elke ‘Truk’i Pan’ (onze versie van een mobiele food truck!) kun je deze broodjes kopen, gevuld met de lekkerste dingen: Gestoofd (draadjes)vlees, plakjes worst, eieren – maar eerlijk is eerlijk… met een plakje kaas zijn ze óók al niet te weerstaan!
Je hoeft geen speciale vaardigheden te hebben om deze broodjes te maken. Wel is het belangrijk dat je de pan di kokolishi goed, strak oprolt en insmeert met ei. Zo krijgen ze hun karakteristieke vorm.
Met dit recept maak je ongeveer 10 pan di kokolishi.
INGREDIËNTEN:
- 500 gr bloem
- 1 zakje/8 gram gist (instant) OF 25 gram verse gist (blokje)
- 2 eetlepels suiker
- 80 gr roomboter of margarine
- 250 ml (koud) water
- 1/2 theelepel zout
- 1 ei, geklutst
BEREIDING PAN DI KOKOLISHI:
Doe de bloem, de gist, de suiker en het zout in een kom en roer deze ingrediënten daarna goed door elkaar. Maak daarna een kuiltje in het midden. Laat de boter of margarine smelten en doe dit in het zojuist gemaakte kuiltje. Nog niet mengen!
Voeg dan de helft van het water toe en begin met het kneden van het mengsel. Voeg daarna beetje bij beetje de rest van het water toe, net zolang tot een stevig (maar niet plakkerig) deeg ontstaat.
Kneed het deeg nu ongeveer 10 minuten. Eventueel kan iets meer bloem of water worden toegevoegd om de juiste stevigheid te krijgen.
Rol het deeg daarna uit op een met bloem bestrooid werkvlak en bedek het met een stuk plasticfolie. Laat het zo een half uur rusten. Verdeel het deeg daarna in 10 stukken.
Maak nu van elk stuk een bolletje en bedek deze weer met plasticfolie. Rol de bolletjes met je handen uit tot een slang van minstens 30 cm. Rol de slang (strak!) op als een spiraal.
Leg ze daarna op een (met bloem bestrooide) bakplaat en bedek ze weer met plasticfolie. Laat de pan di kokolishi zo 1 uur narijzen. Let op dat er genoeg ruimte tussen de broodjes is, want ze worden tijdens het rijzen nog groter!
Verwarm de oven nu voor op 200 graden. Prik daarna de bolletjes in met een vork en bestrijk ze met geklutst ei. Bak de pan di kokolishi tenslotte in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Op de foto: Farridah van Banda Bou Catering maakt pan di kokolishi
Probeer ook eens
Ben je gek op Antilliaanse broodjes? Dan zijn er ook nog deze lekkere, opgerolde broodjes en onze ‘pan Fransés‘.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.
![recipe image](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/uploads/2018/03/pankokolishi_snippet.jpg)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)