Panseiku is één van de vele lekkernijen die je op de Antillen in een klein kraampje op straat kunt kopen. De ‘kos dushi’ staan erom bekend dat ze érg zoet zijn, maar vooral ook érg lekker.
En de recepten zijn simpel: vaak niet meer dan noten met melk en suiker. Zo ook in het geval van panseiku. Deze maak je met onderstaand recept:
SUIKER / KEUKENTHERMOMETERS:
Voor de meeste snoep- en caramelrecepten is een goede keukenthermometer onmisbaar. Je kunt er heel precies mee meten of de suiker al de juiste temperatuur heeft. Dit voorkomt dat je moet gokken. De resultaten zullen met behulp van een thermometer dus veel beter zijn.
Je kunt suikerthermometers al voor ’n paar euro (online) kopen. En als je er eenmaal één hebt, kun je hem natuurlijk ook voor olie of vlees gebruiken!
Ingrediënten:
- 500gr suiker
- 200ml water
- 500gr geroosterde pinda’s
- een stukje versgeraspte gember
- een dopje vanille essence
Bereiding panseiku:
Kook de suiker met het water totdat de suiker compleet is opgelost.
Zorg ervoor dat de siroop de ‘harde karamel stage’ bereikt. De ideale temperatuur is 120 graden.
Haal de pan van het vuur en voeg de gember en vanille essence toe.
Voeg nu ook de pinda’s toe en roer het geheel goed door elkaar.
Neem telkens een flinke eetlepel van het mengsel en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Door de snel afkoelende temperatuur is het belangrijk dat je snel werkt!
Laat de panseiku afkoelen en eet smakelijk!
Probeer ook eens
Ben je gek op bakken? Probeer dan ook eens deze traditionele pindakoekjes (lèter di pinda)!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.





