Op de Antillen zijn we gek op gebak met pistache erin. Deze pistache repen hebben een laagje ‘cream cheese frosting’ (roomkaas) en dat maakt ze wel zó ontzettend lekker.
Ik had nog niet eerder van de combinatie gehoord, maar na het proberen was ik verkocht. De repen & de frosting zijn gewoon voor elkaar gemaakt. Hemels dus!
Deze repen lijken qua smaak (natuurlijk) een beetje op de traditionele ‘bolo di pistacho‘, maar zijn door hun samenstelling lekker compact en zacht. Zeker de moeite waard om te proberen!
Dit recept is voor een schaal van 24-26 centimeter… aan jou de keus hoeveel repen je daarvan maakt ;)
INGREDIËNTEN:
- 300 gr tarwebloem
- 50 gr pistachepasta
- 125 gr suiker
- 1 tl (8 gr) bakpoeder
- 1 ei
- 125 gr roomboter, gesmolten
- 60 ml zonnebloemolie
- 100 ml melk
- 1 zakje (8 gr) vanillesuiker
- 100 gr pistachenoten, gehakt
- een mespunt zout
Voor de frosting:
- 120 gr roomkaas (Monchou)
- 50 gr roomboter, op kamertemperatuur
- 1 zakje (8 gr) vanillesuiker
- 375 gr poedersuiker
Bereiding pistache repen:
Neem een grote kom en meng daarin de bloem, de pistachepasta, de suiker en het bakpoeder. Voeg daarna ook een mespunt zout toe.
In een andere kom kun je het ei mengen met de gesmolten boter, de olie, de melk en de vanillesuiker.
Meng vervolgens de inhoud van beide kommen door elkaar totdat het een glad (maar dik) mengsel vormt.
Voeg als laatste de gehakte pistachenoten toe, maar houd ongeveer 1/3 over voor de versiering.
Verwarm daarna de oven voor op 175 graden en vet een rechthoekige bakvorm (ongeveer 24-26 cm) in met boter.
Stort het deeg nu in de bakvorm en bak de pistacherepen in ongeveer 20 minuten gaar.
Als het goed is, kleuren ze een klein beetje (!) bruin.
Laat de repen in het bakblik of op een rooster afkoelen en maak vervolgens de frosting:
Neem hiervoor een grote kom en meng daarin de roomkaas met de roomboter en de vanillesuiker.
Voeg de poedersuiker beetje bij beetje toe en klop het geheel tot een stevige, romige massa.
Blijf kloppen totdat de frosting bijna in volume is verdubbeld.
Stort de frosting vervolgens over de afgekoelde pistachekoek en snijd er repen van.
Versier de repen tenslotte met extra gehakte pistachenoten. Eet smakelijk!
Probeer ook eens…
Ben je gek op pistache? Probeer dan ook eens deze heerlijke chocolade & pistache mousse!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Heb je één van onze recepten gemaakt? Stuur ons dan een foto via Facebook of tag je Instagram-foto’s met #antilliaanseten – vinden we hartstikke leuk!
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.
![recipe image](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/uploads/2018/09/pistacherepen_snippet.jpg)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![gray](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/gray.png)