plaattaart met gehakt danerolles

Easy plaattaart met gehakt en kaas

door Linda Terrizzi

Deze lekkere plaattaart zet je in een handomdraai op tafel! Je maakt de vulling met lekker gekruid gehakt, geraspte kaas en (voor de liefhebbers) olijven. Voor het deeg gebruiken we Croissantdeeg XL van Danerolles. Het resultaat is een luchtige plaattaart die lekker kruidig is. Hij is ook ideaal voor op feestjes, want je kunt in dezelfde tijd gemakkelijk twee of drie stuks van deze plaattaart bakken.

plaattaart met gehakt danerolles

Het deeg van Danerolles

Zoals gezegd, gebruik ik voor dit recept dus het Croissantdeeg XL van Danerolles. Dit deeg is al helemaal klaar om meteen afgebakken te worden. Ik rol het deeg in dit geval direct uit ’t blikje plat met een deegroller, dus zonder het eerst uit te rollen. Zo krijgt de plaattaart extra veel laagjes en wordt ’t resultaat lekker luchtig.

De vulling maken we van aangemaakt gehakt. Eet je vegetarisch? Dan kun je ‘m natuurlijk ook met vegetarisch gehakt of ‘scrambled tofu’ maken.

Dit recept is voor één plaattaart, waar je zo’n 8 stukken van kunt snjiden. Heb je meer nodig? Dan kun je het recept simpelweg verdubbelen.

Ingrediënten:

  • 1 blikje Croissantdeeg XL van Danerolles
  • 150 gr rundgehakt
  • 1 el olijfolie
  • ½ ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el donkere sojasaus
  • ½ tl paprikapoeder
  • ½ tl uipoeder
  • Een snufje komijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 50 gr geraspte (belegen) kaas
  • Optioneel: enkele olijven
plaattaart met gehakt danerolles

Bereiding plaattaart met gehakt en kaas

Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Maak nu de vulling voor de plaattaart. Hiervoor verhit je de olie op matig vuur en je fruit hierin de ui en knoflook, totdat de ui glazig ziet. Voeg nu het gehakt toe en zet het vuur hoog. Bak het gehakt rul in enkele minuten.

Voeg daarna de sojasaus, tomatenpuree, paprikapoeder, uipoeder, komijn en zout en peper naar smaak toe. Roer alles goed door elkaar en haal de pan daarna van het vuur. Zo kan de vulling wat afkoelen.

Neem nu het Croissantdeeg XL uit de verpakking, maar rol het deeg niet uit. Neem een deegroller en rol de cilinder van deeg in één keer uit tot een lap van zo’n 15×40 centimeter. Verdeel het gehaktmengsel over het deeg, zoals je bij een pizza zou doen.

Verdeel er daarna de geraspte kaas over en plaats er eventueel enkele olijven tussen. Bak de plaattaart in 25-30 minuten gaar en goudkleurig. Laat hem even afkoelen en snijd hem daarna in repen of punten. Eet smakelijk!

plaattaart met gehakt danerolles

Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
recipe image
Recept
Easy plaattaart met gehakt en kaas
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Based on 1380 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)