Deze lekkere pudding kun je zowel warm als koud eten. Warm doet hij het heel goed bij vleesgerechten – en koud is het natuurlijk een lekker toetje!
Door het mengen van papaya, kokosnoot en citroen proef je de Cariben. Dit recept is voor 4-6 personen.
Ingrediënten:
- 1 flinke papaya
- 1 kokosnoot
- het sap van 1 citroen
- 4 eetlepels suiker
- 3 eieren
- 100ml slagroom
- een snufje zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 175 graden.
Schil de papaya en snijd hem in stukjes.
Doe de stukjes in een kom en prak ze met een vork tot puree. (dit mag natuurlijk ook in een keukenmachine of blender)
Rasp de kokosnoot zeer fijn.
Meng de papaya puree met de kokos, het citroensap, de suiker, de eieren en 100ml slagroom.
Klop het geheel met een lepel goed door elkaar en voeg een snufje zout toe.
Giet het mengsel in een ingevette bak- of puddingvorm. ( van ongeveer 1 liter)
Bak de pudding ongeveer 45 minuten, of tot hij compleet gestold is.
Serveer hem warm bij rundvlees, varkensvlees of kip… of laat hem afkoelen en eet hem als toetje.
Eet smakelijk!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.