Antilliaanse zalm casserole / ovenschotel

door Linda Terrizzi
Hoe vertaal je 'pudin di salmou' nu een beetje leuk? Als we het letterlijk zalmpudding zouden noemen, zouden veel mensen misschien worden afgeschrikt - Immers, pudding is bijna altijd een zoet nagerecht, en zalm hoort daar niet in thuis. Kunnen de lezers van onze website zich vinden in het niet helemaal juiste 'zalmcasserole', of is dit recept toch meer een paté? Een mouuse misschien? Of een Franse Terrine? Ht blijft lastig, maar in ieder geval.... is het de moeite waard om eens zelf te maken!

INGREDIËNTEN:

  • 1 blik (400gr) zalm
  • 2 sneetjes brood (het liefst wit)
  • 1 ei
  • 50 gram rozijnen
  • 1ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 5 groene olijven, in kleine stukjes
  • 2 eetlepels piccalilly
  • 50 gram boter + extra om in te vetten
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepel Worcestershiresaus
  • 1 eetlepel citroensap

BEREIDING:



Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verhit de boter in een steelpan en fruit hierin de ui tot hij glazig ziet. Voeg op het laatst de knoflook toe.

Laat de zalm uilekken en vang het vocht op. Hak de zalm in kleine stukjes.

Leg het brood in het vocht van de zalm tot het zacht is.



Klop het ei in een kom los en meng hierdoor de zalm, de ui, de rozijnen, de kappertjes, de olijven, de piccalilly en het brood.

Vet een ovenschaal of bakblik schaal in met boter. Schep het vismengsel erin, strijk de bovenkant glad en dek het geheel af met aluminiumfolie.

Breng ruim water aan de kook. Zet de schaal in een grotere braadslede of bakblik en vul de deze met het kokende water, totdat de waterrand tot drie kwart van de ovenschaal komt.

Bak de vis in het midden van de oven in 30-35 minuten gaar. Controleer of de zalmpudding gaar is, door met een vork in de pudding te prikken. Als deze er droog uitkomt, is de pudding klaar.



Roer de tomatenketchup, de Worcestershiresaus, het citroensap en 2 eetlepels water tot een sausje en serveer dit bij de pudding.  Serveer met stukjes brood.


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)