Aardappelballetjes gevuld met gehakt

door Linda Terrizzi

Rellenos de papa zijn heerlijke, gevulde balletjes van aardappelpuree en gehakt. Je kunt ze zó, als snack eten… maar ze doen het ook prima bij het diner.  Met ’n portie gekookte groenten of een salade maak je er een complete maaltijd van.

De rellenos hebben hun ‘roots’ in de Spaanstalige eilanden van het Caribisch gebied, zoals Puerto Rico en Cuba.



INGREDIËNTEN:

Vulling

  • 500 gr gehakt
  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1/2 groene paprika, in blokjes
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 1 theelepel oregano (gedroogd)
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400 ml)

Deeg

  • 250 ml water
  • 100 ml melk
  • 200 gr margarine
  • 250 gr aardappelpureevlokken (‘instant aardappelpuree’)
  • 1 ei
  • 3 eetlepels maïzena
  • zout en peper naar smaak
  • olie, om in te frituren

 

BEREIDING:

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt rul.

Voeg de stukjes ui en paprika toe en bak het geheel nog zo’n 5 minuten op laag vuur.

Voeg de overige ingrediënten voor de vulling toe en laat het geheel zo’n 15 minuten zachtjes koken.



Laat de vulling afkoelen.

Kook het water voeg daarna de margarine, het zout de peper en de melk toe.

Roer het geheel totdat de margarine is gesmolten,

Voeg nu de aardappelpureevlokken toe en roer goed.



Het geheel mag flink wat droger dan normale aardappelpuree worden – zoals een deeg.

Voeg nu ook het ei toe en laat het deeg afkoelen.

Neem een stuk deeg ter grootte van een golfbal en rol hier een balletje van.

Maak een kuil aan één kant van de bal en vul deze met een eetlepel van de vulling.

Rol het balletje daarna dicht en bestuif het met wat maïzena.

Herhaal dit tot alle vulling en/of alle aardappelpuree op is.



Verhit de olie en frituur de rellenos totdat ze goudbruin zijn.

Serveer met gekookte groenten of salade. Eet smakelijk!

 

 

 


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)