Je kunt natuurlijk aardbeienlikeur kopen, om deze weer te gebruiken voor allerlei lekkere drankjes. Maar zelf maken is véél leuker… en natuurlijk lekkerder! Deze zoete en romige likeur is gemakkelijk te maken en door het hoge alcoholpercentage is hij lang houdbaar, zelfs op kamertemperatuur.
De likeur is ook héél erg geschikt om te gebruiken in taarten. Je kunt het verwerken in de frosting of er een lekkere trempeersiroop van maken. Zo blijft de cake lekker zacht en vochtig.
Het recept is voor 1,5 liter
INGREDIËNTEN:
- 200 ml wodka (40%)
- 500 gram rijpe aardbeien
- 300 gram suiker
- 200 ml slagroom
- 250 ml volle melk
- 2 zakjes (16 gr) vanillesuiker
BEREIDING AARDBEIENLIKEUR:
Was de aardbeien onder koud, stromend water. Verwijder daarna de kroontjes.
Doe de aardbeien samen met de suiker en vanillesuiker in een blender en maal ze fijn. Je kunt ze ook pureren met een staafmixer.
Neem een grote pan en doe hier de slagroom, de melk en het aardbeienmengsel in. Verwarm het totdat het kookt. Laat het een minuutje doorkoken, totdat de suiker is opgelost.
Doe nu het vuur uit en laat het mengsel terug op kamertemperatuur komen. Voeg tenslotte de wodka toe.
Zeef de likeur en schenk het daarna in een gesteriliseerde (uitgekookte!) fles.
Laat de fles met aardbeienlikeur enkele dagen staan voordat je gaat proeven.
Goed schudden voor gebruik!
Probeer ook eens
Ben je gek op gemengde drankjes? Probeer dan ook eens deze klassieke piña colada (met ananas, kokos en gecondenseerde melk).
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM.
Voor de nieuwste video’s kun je je dan gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.
![recipe image](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/uploads/2018/05/aardbeienlikeur_snippet.jpg)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)