Salada di bakijou – bakkeljauwsalade met avocado

door Linda Terrizzi

Er zijn weinig dingen zo lekker als een goede, frisse salade. Deze salada di bakijou is een all-time favourite. Met de smaak van bakkeljauw (gezouten vis) waan je jezelf écht in de Cariben. En dat allemaal terwijl je je dagelijkse portie vitaminen binnenkrijgt.

Ingrediënten:

  • 500gr. bakkeljauw
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 1 groene paprika, in kleine blokjes
  • 1/2 madame Jeanette peper (naar smaak)
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 3 eieren, hardgekookt en in partjes
  • 2 gekookte aardappels, in blokjes
  • 1 avocado, in partjes
  • 1 blikje maïskorrels
  • 1 tomaat, in blokjes
  • 4 eetlepels mayonaise
  • enkele olijven (optioneel)
  • het sap van 1/2 limoen
  • zout en peper naar smaak

Bereiding:

Laat de bakkeljauw minstens 6 uur in koud water weken. Ververs het water om de 2 uur.



Zorg ervoor dat de bakkeljauw geen graatjes meer bevat en snijd hem in kleine stukjes.

Leg de stukjes vis in een kom en giet er een liter kokend water over. Laat 10 minuten staan.

Giet de bakkeljauw af en laat de stukjes vis goed drogen.

Voeg nu alle overige ingrediënten, behalve het ei en de avocado toe en meng het geheel goed.



Snijd de avocado in partjes en smeer die in met het sap van de limoen om verkleuring te voorkomen.

Serveer de salade op een bord en versier hem met de avocado en ei


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)