Snelle tonijnpasteitjes petits pains deeg Danerolles pastechi

Snelle tonijnpasteitjes uit de oven

door Linda Terrizzi

De Antilliaanse pastechi kennen we allemaal wel. Heerlijke pasteitjes die met van alles gevuld kunnen worden, bijvoorbeeld met tonijn. Deze pastechi worden normaal gefrituurd. Superlekker, maar niet zo gezond. En het is natuurlijk ’n heel werkje om het deeg ‘from scratch’ te maken. Iets wat je voor ’n feestje graag doet, maar misschien niet als je maar een paar van deze tonijnpasteitjes nodig hebt.

Daarom hebben we deze alternatieve versie bedacht: snelle tonijnpasteitjes uit de oven. (Bijna) net zo lekker als ’t origineel, maar veel sneller klaar! We gebruiken voor deze ovenpasteitjes het ‘petits pains deeg’ van Danerolles. Dat is deeg voor kleine, witte broodjes.

Snelle tonijnpasteitjes petits pains deeg Danerolles pastechi

Het deeg van Danerolles

Het deeg van Danerolles is perfect voor ’t maken van deze tonijnpasteitjes. Het fijnste? Het is ook al helemaal klaar als het uit ’t blik komt. Het is zelfs al voorgevormd tot 6 broodjes. Deze kun je gemakkelijk platrollen en vullen met de tonijnvulling. Dan zijn je pasteitjes eigenlijk al klaar. Voor een nóg snellere versie kun je ze vullen met geraspte kaas. Zet ’n timer en dan lukt het jou vast ook om ze binnen 5 minuten in de oven te hebben!

Dit recept is voor 6 pasteitjes. Heb je er meer nodig? Verdubbel de ingrediënten dan simpelweg!

Ingrediënten:

  • 1 blik ‘petits pains deeg’ van Danerolles
  • 1 blikje tonijn
  • 1 el zonnebloemolie
  • ½ rode paprika, fijngesneden
  • ½ ui, gesnipperd
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 tl donkere sojasaus
  • 1 el tomatenpuree
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: 1 el rozijnen
  • 1 ei, geklutst
  • Sesamzaadjes
Snelle tonijnpasteitjes petits pains deeg Danerolles pastechi

Bereiding snelle tonijnpasteitjes

Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal het ‘petits pains deeg’ uit het blik en maak daarna als volgt de vulling:

Laat het blikje tonijn goed uitlekken. Verhit daarna de olie op matig vuur in een koekenpan. Fruit hierin de paprika en de ui, totdat de ui glazig ziet. Voeg daarna de tonijn, de sojasaus en de tomatenpuree toe. Roer goed, terwijl je alles zo’n 5 minuten zachtjes bakt. Haal de pan daarna van het vuur en voeg zout en peper naar smaak toe. Houd je van rozijnen? Voeg die dan ook op dit moment toe.

Laat de vulling afkoelen en rol ondertussen met een deegroller het deeg voor de petits pains uit tot ’n cirkel van zo’n 15 centimeter in doorsnede. Vul elke deegcirkel met 2 eetlepels van de vulling en vouw ze dan dubbel. Druk de randen goed aan met een vork en plaats de pasteitjes daarna op de bakplaat.

Besmeer de tonijnpasteitjes met wat geklutst ei en bestrooi ze met de sesamzaadjes. Bak de pasteitjes vervolgens in 15-20 minuten gaar en goudkleurig. Eet smakelijk!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
recipe image
Recept
Snelle tonijnpasteitjes uit de oven
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 2407 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)