snickers cheesecake recept recipe

Snickers cake

door Linda Terrizzi

Niet helemaal Antilliaans – maar zó’n lekkere, ‘over the top’ snickers taart willen we jullie niet onthouden. Chocoladecake, cheesecake, dulce de leche, pinda’s en chocolade… yum!



INGREDIËNTEN:

CAKE

  • 300 gr bloem
  • 250 gr roomboter
  • 250 gr suiker
  • 5 eieren
  • een dopje vanille essence
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 16 gr (een zakje) bakpoeder
  • een snufje zout

CHEESECAKE

  • 400 gr roomkaas
  • 150 gr zure room
  • 4 eieren
  • 100 gr suiker
  • een dopje vanille essence
  • een eetlepel dulce de leche*

EN VERDER

  • 400 gr (1 blik) gesuikerde, gecondenseerde melk
  • 50 gr pure chocolade
  • een handje pinda’s
  • 500 ml slagroom
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 snickers-repen

BEREIDING SNICKERS CHEESECAKE TAART:

Voor de dulce de leche:

begin met het maken van de dulce de leche. Dit kun je een dag (of meer!) van tevoren doen.

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Giet de inhoud van het blik gesuikerde, gecondenseerde melk in een grote, glazen schaal en sluit deze af met aluminiumfolie.

Zet de schaal in een andere, grotere ovenschaal die je daarna met water vult. Het water moet nét onder de rand van de schaal met gecondenseerde melk komen. Plaats de schalen in de oven en laat de melk in 2 uur ‘veranderen’ in dulce de leche. Bewaar dit vervolgens in een afsluitbare pot.




Voor de cake:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een bakblik van 24-26 cm in met boter.

Begin dan met het maken van de cake. Dit doe je door 250 gr roomboter met 250 gr suiker romig te kloppen.

Voeg hieraan 300 gr bloem, 5 eieren en zakje bakpoeder toe en roer het geheel tot een homogeen beslag.

Voeg tenslotte de cacaopoeder, de vanille essence en het zout toe en roer nogmaals goed.



Bak de cake in ongeveer 40 minuten (of tot een satéprikker er schoon uit komt!) gaar.

Laat de cake daarna goed afkoelen en snijd hem doormidden, zodat je twee lagen krijgt.


Voor de cheesecake:

Maak nu de cheesecake door de roomkaas met de zure room en de eieren te mengen.

Voeg hier de suiker en de vanille essence aan toe en roer het geheel goed door.

Voeg als laatste een eetlepel van je zelfgemaakte dulce de leche toe en roer nogmaals goed.

Bekleed dezelfde bakvorm waarin je de cake hebt gebakken met bakpapier en stort het mengsel hierin.



Bak de cheesecake in ongeveer 30 minuten op 170 graden gaar.

Laat de cheesecake helemaal afkoelen.


Klop de slagroom stijf met een eetlepel suiker en doe dit in een spuitzak.

Snijd de snickers in plakjes.

Neem opnieuw een eetlepel van de dulce de leche en smelt deze samen met de chocolade au bain marie, of door het samen steeds 30 seconden in de magnetron te verwarmen.

Roer dit mengsel door elkaar en vul een spuitzak hiermee.

Assembleer de taart als volgt:

  • neem een laag chocoladecake en smeer hier een dun laagje van de overgebleven dulce de leche over
  • plaats de cheesecake erop
  • besmeer ook de tweede laag chocoladecake met een dun laagje dulce de leche en plaats deze andersom op de cheesecake (de bovenkant is dus cake)
  • verdeel de slagroom over de taart. Spuit eventueel mooie toefjes.
  • Verdeel de stukjes snickers en de pinda’s over de slagroom.
  • maak de taart af door er een héél dun lijntje van de chocolade over te spuiten.

Laat de taart minstens 2 uur in de koelkast opstijven. Eet smakelijk!

Geen fan van snickers? We hebben ook ’n pandushi cheesecake.

Altijd up to date blijven voor onze recepten? Volg ons op Facebook!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)