soseshi den mansa palitos pasa palo pasa palu antilliaanse snacks

soseshi den mansa – worstenbroodjes

door Linda Terrizzi

Soseshi den mansa is de Antilliaanse versie van een worstenbroodje. We gebruiken hiervoor knakworstjes of hotdogs als vulling.

Bladerdeeg of brooddeeg

In tegenstelling tot Nederlandse worstenbroodjes die vaak met bladerdeeg worden gemaakt, maken wij de ‘verpakking’ van zelfgemaakt brooddeeg. Hierdoor zijn de broodjes lekker luchtig en niet vet. Het leukste van de Antilliaanse soseshi de mansa is de manier van verpakken: We rollen de worstjes in een reepje deeg, zodat een mooie spiraalvorm ontstaat. Hierdoor zijn ze extra leuk als hapje op een feest of high tea.



Wanneer ze deel uitmaken van een buffet, is het verstandig om de worstjes in tweeën te breken en de broodjes minder groot te maken. Het recept is (meer dan genoeg) voor 10 grote of 20 kleine soseshi den mansa.

INGREDIËNTEN:

  • Een blik knakworstjes (vulling)
  • 250gr. bloem
  • 70gr. roomboter / margarine, op kamertemperatuur
  • 10gr. suiker
  • 1 theelepel zout
  • 1 zakje gedroogde gist (of 1/2 blokje verse)
  • 125ml. melk
  • 1 ei
  • 2 eetlepels baksoda
  • optioneel: sesamzaad of maanzaad

BEREIDING SOSESHI:

Meng de bloem met het zout in een grote kom.

Verwarm de melk totdat het lauw is en voeg hier de suiker en de gist aan toe. Laat dit 10 minuten staan.



Maak een kuil in de bloem en voeg hier de melk en de boter aan toe.

Kneed het geheel tot een soepel deeg. Dek het deeg af en laat het op een warme plaats 1 uur rijzen.

Wanneer het deeg minstens 2x zo groot is als eerder, kneed je het nogmaals.

Rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 5mm dik. Snijd de lap in reepjes van ongeveer 1cm breed.



Rol elk (half) worstje in een reepje deeg. Dit kan het beste in een spiraalvorm. De worstjes moeten helemaal verpakt zijn. Laat de broodjes zo nogmaals een half uur rijzen.

Breng een grote pan met water aan de kook en los hier de 2 eetlepels baksoda in op. Verwarm intussen de oven voor op 200 graden.

Houd de broodjes één voor één een aantal seconden onder water en haal ze er weer uit. Door dit te doen krijg je tijdens het bakken een mooie glans op de broodjes.

Leg de rolletjes na het waterbad op een met bakpapier beklede bakplaat. Let op dat de naad zich aan de onderkant bevindt!

Kluts het ei en bestrijk de rolletjes hiermee. Bestrooi ze eventueel met wat sesamzaad of maanzaad.

Bak de soseshi in 30 minuten (25 minuten voor halve broodjes) totdat ze goudbruin zijn.




Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
recipe image
Recept
Soseshi den mansa - Antilliaanse worstenbroodjes
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
41star1star1star1stargray Based on 934 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)