tèrt di coco antilliaanse tert di koko kokostaartjes mini kokos pie

Tèrt di coco – Antilliaanse kokostaartjes, VIDEORECEPT

door Linda Terrizzi

Antilliaanse tèrt di coco zijn kleine taartjes met een heerlijke kokosvulling. Naast de klassieke tert di pruimu (pruimentaartjes) zijn ook deze gebakjes een lekkere traktatie.

Op Antilliaanse bruiloften en verjaardagen wordt traditiegetrouw een doosje met ‘kos dushi’ (zoete dingen, zoals taartjes en snoepgoed) mee naar huis gegeven. Meestal zit daar dan ook tenminste één soort tèrt in.



Bewaren van tèrt di coco

Het fijne van deze kokostaartjes is dat je ze lang en ongekoeld kunt bewaren. Wanneer ze eenmaal gebakken zijn, blijven ze tenminste een week goed wanneer je ze in een afgesloten doos of trommel bewaard.

Ook invriezen is een optie. De tèrt di coco blijft op die manier zelfs maanden vers. Eventueel kun je er ook voor kiezen om ze half af te bakken en dan in te vriezen. Heb je visite of gewoon trek in één van de tertjes? Dan haal je ze uit de vriezer en bak je ze nog enkele minuten af in de oven… makkelijk!

Liever een video?

Bekijk je liever een video waarin ik je stap voor stap laat zien hoe je deze lekkere taartjes maakt? Dat mag! In ongeveer 5 minuten weet je álles:

Ingrediënten:

voor ongeveer 15-18 taartjes



voor het deeg

  • 300 gr tarwebloem
  • 250 gr roomboter, in blokjes
  • 100 ml melk
  • 1 ei, om te bestrijken
  • ½ tl zout
  • ½ zakje bakpoeder
  • roomboter, om in te vetten

voor de vulling

  • 350 gr geraspte kokos
  • 1 blik (400 ml) gezoete,
  • 400 ml / 1 blik gecondenseerde melk
  • 3 eieren
  • een dopje kokos-essence

Bereiding van tèrt di coco

Meng de bloem, het zout en het bakpoeder in een grote kom. Meng de koude boter en de melk er doorheen en kneed het deeg kort. Laat het deeg minstens een half uur rusten in de koelkast.

Maar ondertussen de vulling door de geraspte kokos goed te mengen met de gecondenseerde melk, de drie eieren en de kokos-essence.

Vet vervolgens een bakvorm voor cupcakes in met boter. Strooi nu in elke vorm een beetje bloem en schud het blik, zodat het helemaal met een laagje bloem is bedekt. – Gooi het teveel (wat niet blijft plakken) daarnaweg.

Haal het deeg vervolgens uit de koelkast en rol het uit tot ongeveer 5 mm dik. Steek er daarna met een groot glas rondjes uit en bekleed hiermee de cupcakevormpjes. Houd ook wat deeg apart om de taartjes een deksel te geven.



tèrt di coco antilliaanse tert di koko kokostaartjes mini kokos pie

Doe nuin elke vorm een eetlepel van de vulling en sluit de taartjes af met reepjes van het deeg.

Klop daarna het ei los en bestrijk elk taartje hiermee. Bak de taartjes tenslotte ongeveer 30 minuten op 170 graden, of tot ze goudbruin kleuren. – Eet smakelijk!

Recept uit ons kookboek

We hebben trouwens 3 verschillende recepten voor tèrt… naast die met pruimen en deze met kokos, hebben we er namelijk nog een voor je met een heerlijke, frisse vulling van limoen.

Je vindt de drie recepten voor tèrt (natuurlijk naast elkaar) in ons kookboek ‘De complete Antilliaanse keuken‘. Wist je dat er in dat boek maar liefst 300 (!) recepten staan uit de keuken van Aruba, Bonaire en Curaçao?

Het is het resultaat van 7 jaar research en we durven nu dan ook eindelijk te zeggen dat we de Antilliaanse keuken écht in z’n geheel hebben “gevangen”. Klik op de afbeelding hieronder om meer over het boek te weten te komen:

de complete antilliaanse keuken kookboek jurino ignacio

Probeer ook eens

Ben je gek op deze kleine taartjes? Probeer dan ook eens de versie met pruimen (tèrt di pruimu)!


Social media

Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.

Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.


Informatie:
recipe image
Recept
Tèrt di coco (Antilliaanse kokostaartjes) VIDEORECEPT
Auteur
Geplaatst op
Bereiding
Kooktijd
Klaar in
Waardering
51star1star1star1star1star Based on 1298 Review(s)

Probeer dit ook eens...

Translate »
error: Alert: Content is protected !!
Dankjewel!
Wat leuk dat je het recept hebt gedeeld... zo wordt onze Antilliaanse keuken steeds bekender! :)