Tiramisú is een heerlijk toetje uit de Italiaanse keuken. Mijn vrouw, die half Italiaans is, maakt het dan ook altijd op de traditionele wijze met koffie en chocola.
Toch is het een dessert dat je gemakkelijk kunt aanpassen naar andere smaken. Zo hebben we bijvoorbeeld al een versie met ponche crema (écht een aanrader!) – maar ook deze versie met frisse vruchten is heerlijk… en echt anders dan anders!
Met dit recept maak je ’n grote schaal tiramisú, zeker genoeg voor 6-8 porties.
INGREDIËNTEN:
- 500 gr mascarpone
- 150 gr suiker
- 6 eieren*
- 500 ml ananassap
- de geraspte schil van 1 limoen
- 50 gr geraspte kokos (+ extra om te versieren)
- 1 mango, in kleine blokjes
- 350 gr lange vingers (koekjes)
- een snufje kaneel en geraspte nootmuskaat
- ananasstukjes, om te versieren
* Vind je het eng om rauwe eieren te gebruiken? Gebruik dan meringuepoeder in plaats van de eiwitten en vervang de dooiers door 3 el slagroom.
BEREIDING TIRAMISÚ MET TROPISCHE VRUCHTEN:
Klop als eerste de eiwitten stijf of maak het meringuepoeder aan volgens de gebruiksaanwijzing.
Meng vervolgens de eierdooiers, de suiker en de mascarpone tot een zachte crème.
Voeg daarna de kaneel en een beetje nootmuskaat toe.
Werk de eiwitten voorzichtig door de crème en verdeel het mengsel tenslotte in twee delen.
Doe in het ene deel stukjes gesneden mango en in het andere deel 50 gr geraspte kokos en de geraspte limoenschil.
Doop nu de helft van de koekjes (één voor één) in het ananassap en leg ze naast elkaar in de schaal om een laag te vormen.
Verdeel er vervolgens het eerste deel van het mangomengsel op.
Doop de rest van de koekjes in het ananassap en maak zo een tweede laag.
Doe de rest van het mengsel met kokos en limoenrasp erbij.
Versier de tiramisú met extra stukjes ananas of mango en bestrooi hem met geraspte kokos.
Eet smakelijk!
Probeer ook eens
Ben je gek op desserts die niet gebakken hoeven worden? Probeer dan ook eens onze bolo di frigidaire (koelkasttaart)!
Social media
Wil je op de hoogte blijven van onze nieuwe recepten? Vergeet ons dan niet te volgen op FACEBOOK, PINTEREST of INSTAGRAM. Hier plaatsen we elke dag leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video’s kun je je gratis abonneren op ons YOUTUBE kanaal.
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.
![recipe image](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/uploads/2012/09/tiramisu_tropisch_snippet.jpg)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![gray](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/gray.png)