Deze zachte kokoskoekjes zijn echt het einde… ze hebben een krokant korstje, maar zijn van binnen lekker zacht en smeuïg. Je maakt ze met maar ’n paar ingrediënten en ze zijn ook nog eens zó klaar.
In het recept van de kokoskoekjes komt geen boter of andere zuivel voor. Je maakt deze kokoskoekjes met zonnebloemolie.
Let erop dat je de koekjes vooral niet te lang bakt; ze mogen IETS kleuren, maar niet helemaal bruin worden. Zo weet je zeker dat de binnenkant lekker zacht blijft. Een beetje zoals kokosmakronen.
INGREDIËNTEN:
- 2 eieren
- 200 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- een mespunt zout
- 100 ml zonnebloemolie
- 2 el honing
- 1 tl azijn
- 250 gr tarwebloem
- 300 gr geraspte kokos
- 200 gr poedersuiker, om te versieren
BEREIDING ZACHTE KOKOSKOEKJES:
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Kluts de eieren in een kom en voeg er de suiker, de vanillesuiker en het mespuntje zout aan toe.
Klop dit totdat je een romige massa krijgt.
Voeg er vervolgens de olie aan toe en klop het geheel nogmaals goed door.
Roer er nu ook de honing en de azijn door.
Voeg als laatste de geraspte kokos en tarwebloem aan toe en kneed het mengsel tot een plakkerig deeg.
Maak daarna bolletjes ter grootte van een walnoot. Je kunt ongeveer 30 balletjes maken.
Tip: Is het deeg te plakkerig om te rollen? Maak je handen dan een klein beetje vochtig!
Rol de balletjes door de poedersuiker en plaats ze op de bakplaat. Druk de balletjes daarna een beetje plat met je hand. Nu krijgen de kokoskoekjes al een beetje hun uiteindelijke vorm.
Bak de koekjes tenslotte zo’n 12-15 minuten, of totdat ze iets kleuren.
Laat de kokoskoekjes helemaal afkoelen op de bakplaat. Eet smakelijk!
Je kunt de kokoskoekjes in een luchtdichte doos of trommel bewaren. Ze blijven zo zeker 5 dagen goed.
Meer recepten met kokos
Houd je -net als ik- écht van kokos? Probeer dan ook eens:
- kokosmakronen (mankaron)
- kokos-taartjes (tèrt)
- kokos cake (mankaron II)
- glutenvrije kokosmakronen (besitos)
Social media
Wil je op de hoogte blijven van mijn nieuwe recepten? Volg me dan op FACEBOOK, INSTAGRAM, TIKTOK of PINTEREST. Hier plaats ik leuke updates, nieuwtjes en tips die bij de recepten horen.
Voor de nieuwste video's kun je je gratis abonneren op mijn YOUTUBE kanaal.
![recipe image](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/uploads/2018/10/kokoskoekjes_website.jpg)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)
![1star](https://www.antilliaans-eten.nl/wp-content/plugins/all-in-one-schemaorg-rich-snippets/images/1star.png)